Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın ortak aday göstereceği illeri açıkladı

featured

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, büyükşehir statüsündeki tüm illerde AKP’yle iş birliği halinde yerel seçime gireceklerini söyledi. Bahçeli, iki partinin görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP ile yerel seçimlerde iş birliği görüşmelerinin sürdüğünü, büyükşehir belediyelerinin tamamında anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Türkgün Gazetesi’nden Kadir Yıldız‘a açıklamalarda bulunan Bahçeli, “31 Mart seçimlerine azimle, inançla ve sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. 81 ilimizin tamamında milletimizin her güzel insanıyla buluştuk, görüştük, konuştuk, hasret giderdik, hedeflerimizi paylaştık, düşüncelerimizi açıkladık, inanç ve irade birliği çatısı kurduk. Ümit ediyorum ki, Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacaktır” dedi.

“Cumhuriyet’in yeni yüzyılında tam beş yıldır mahalli idarelere düşen zillet gölgesini kaldırmak amacıyla insanüstü bir gayretle çalışıyor, çabalıyor ve hazırlık yapıyoruz” diyen Bahçeli, “AK Parti’yle karşılıklı anlayış, hoşgörü, dayanışma ve saygıya dayalı temas ve diyaloglarımız Türkiye’nin önünü açacak. Hemen hemen mutabakat sağlamış durumdayız. Aramızda hiçbir ihtilaf yok. Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir” ifadelerini kullandı. 

“Zamanı geldiğinde hepsini öğreneceksiniz”

MHP ve AKP’nin kurduğu komisyonun çalışmalarında sona gelindiğini söyleyen Bahçeli, “Cumhur İttifakı olarak başarıya inanıyor, milletimize güveniyoruz. Kanaatim odur ki, belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa süre içinde yapılacaktır” diye konuştu.

Hangi illerde mutabakat sağlandığı sorusuna ise Bahçeli, “Zamanı geldiğinde hepsini öğreneceksiniz. Hele bir netleşsin, sonra açıklarız. Ama şunu ifade edeyim ki, büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak” yanıtını verdi.

Büyükşehir statüsüne sahip 30 il bulunuyor. Büyükşehir belediyeleri şu şekilde: 

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van.

TIKLAYIN – Bahçeli’den Erdoğan’ın “50+1” çıkışına: Dün ne demişsek bugün de aynı çizgideyiz ancak…

TIKLAYIN – “50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor” diyen Erdoğan: En fazla oyu alan aday kazanırsa seçim hızlıca tamamlanır

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!