Babalarının izinden giden beş kardeş

featured

Karate antrenörü olan amcası sayesinde tekvandoya 8 yaşında başlayan Murat Yamanoğlu, 36 yıldır bu sporu yapıyor. Yamanoğlu’nun çocukları Tuğçe (18), Gökçe (11), Yağmur (9), Ertuğrul (6) ve Nurhan (4) da babalarının izinden giderek tekvandoyla ilgileniyor.

Yamanoğlu, “Ailede eşim hariç ben ve 5 çocuğum tekvandocu. Çocuklarımın hepsi bu spora severek başladı. Hiçbirini zorlamadım. Üniversite sınavlarına hazırlanan büyük kızım Tuğçe, birçok başarısının yanı sıra 2016’da minikler Avrupa şampiyonluğunu bulunuyor. Gökçe ve Yağmur’un da ilde dereceleri var ancak ikisi de asıl yarışlara bu yıl katılmaya hak kazanacak. Hedefimiz, her Türk sporcusu gibi şanlı bayrağımızı uluslararası müsabakalarda göndere çekip istiklal marşımızı okutmak” dedi.

Babasının izinden giden 5 çocuktan Tuğçe Yamanoğlu, bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Tuğçe Yamanoğlu, “10 yıldır bu sporu yapıyorum. Kardeşlerimle babamın izinden gidiyoruz. Babam gece gündüz demeden Erzurum’a ve Türk sporuna başarılı sporcular yetiştirmenin mücadelesini veriyor. Benim Türkiye derecelerim var. 2016 yılında da minikler Avrupa şampiyonu oldum. Okula gidiş gelişlerimizde veya sokakta başımıza kötü bir olay gelmedi, inşallah gelmez de. Kendimizi çok rahat savunabiliriz. Spor yapmayı çok seviyoruz. Tekvando bize çok şey kazandırdı” dedi. (DHA)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!