Azerbaycanlı Spikerden Duygulandıran Konuşma: Bizim Canımız Yanıyor, Türkiye Bizim Evimizdir, Evimiz Yanıyor

Azerbaycanlı Spikerden Duygulandıran Konuşma: Bizim Canımız Yanıyor, Türkiye Bizim Evimizdir, Evimiz Yanıyor

Azerbaycanlı spiker Lale Azertaş, Türkiye’de günlerdir devam eden yangınlarla ilgili, sunucusu olduğu Hazar TV’den destek mesajı yolladı. Azertaş, “Bizim canımız yanıyor. Türkiye bizim evimizdir. Evimiz yanıyor.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’da yayın yapan Hazar TV kanalının sunucusu Lale Azertaş’ın, Türkiye’de günlerdir devam eden ve yurdu kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili yaptığı konuşma izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. “Bizim canımız yanıyor. Türkiye bizim evimizdir. Evimiz yanıyor” diyen Azertaş, Azerbaycan’ın her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu belirtti.

Sunucu Lale Azertaş, “Biliyorum ki herkes ruhen orada. Şimdi tasavvur ediyorum ki ruhumuz nasıl yanıyor.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim canımız yanıyor. Türkiye bizim evimizdir. Evimiz yanıyor. İnsanları insanımız, dağları dağlarımız, ağaçları ağaçlarımız, denizleri denizlerimiz, ve tekrar diyorum; Türkiye bizim öz evimiz.

Türkiye biziz. Bakın benim, bakın sizsiniz. Ama bizden olmayanlar var. Ve bizden olmayan biri bu acıyı bize yaşatmayı reva görüyor. Orman yangınları doğal felaket sayılsa da, bazı durumlarda ormanlarda meydana gelen yangınların sebebi hiç de tabiat olayı yahut iklim şartları ile alakalı olmuyor.

Dünyada meydana gelen orman yangınları hakkında araştırmalara göz gezdiriyoruz ve şahidi oluyoruz ki bu tür yangınlarda insan faktörü de var. Evet mutlaka var. Bu faktörler ise ikiye ayrılır; yanlışlık ve kast. Herhalde ikinci ihtimal daha güçlü geliyor bu durumda.

Benim için ise en güçlüsü Türkiye adaletidir. Türkiye’nin kanunu ve Türkiye’nin kararıdır. Suçlu, cezasını bu ve diğer, her iki dünyada da alacak. Bakın, canımızın acısı belki o zaman biraz dinecek.

Türkiye, bizim için kardeştir. Ya da varlığı bize yeten yakın bir akraba, dost veya yoldaş gibidir. Dostunu yarı yolda bırakmayan yoldaştır Türkiye. Yolumuz da, taşımız da aynıdır. Bir de en önemlisi, “kardeştir Türkiye.” Her zaman iftaharla ‘yanındayım’ dediğin can Azerbaycan yanındadır Türkiye’m!

Canımız yandığı gibi can da yakarız. Yalnızca gönderilen canlı (yardım) kuvvetleri ve helikopterleri demiyorum, buradan herkesin kalbi orası ile atıyor. Ve canın bir daha hiç yanmasın Türkiye’m.

Savaşı, yangın teröründe gören eller ise yine de senin karşında kelepçelenip diz çökecek. Sen güçlü ve mağlup edilmezsin Türkiye’m!”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!