Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ, İzmir Seferihisar’da Zeytin Ağaçlarının Katledilmesine Karşı Halka Destek Verdi

Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ, İzmir Seferihisar'da Zeytin Ağaçlarının Katledilmesine Karşı Halka Destek Verdi

Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, İzmir Seferihisar’da, Jeotermal Enerji Sistemi projesine yer açmak için katledilmek istenen asırlık zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı halka destek verdi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde bulunan Orhanlı köyü yakınlarında kurulması planlanan Jeotermal Enerji Santrali için asırlık zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı köylülerin verdiği mücadeleye destek veren Ayyıldız Hareketi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Çevre katliamı devam ediyor, Karadeniz katlediliyor. Marmara Denizi ölüyor. Kazdağları siyanürle yok ediliyor. Şimdi de İzmir’deyiz ve burada da benzer bir doğa katliamının yapıldığını görüyoruz. Kazdağları’nda katliamı yapan Kanadalı firmanın kardeş firması Seferihisar Orhanlı Köyü’nde de benzer bir katliamı gerçekleştiriyor.” dedi.

Kazdağları’ndaki doğa katliamını hatırlatan Özdağ, “Doğa tahrip ediliyor, siyanürle altın aranıyor ve Kazdağları’ndaki katliama karşı haklı bir tepki Türk kamuoyundan yükselirken, ne yazık ki bu Seferihisar’da, Orhanlı’da aynı tepki, aynı güçlü şekilde dile getirilmiyor. Ama biz bu konuyu, Seferihisar’daki doğa katliamını Türkiye’nin gündemine getireceğiz ve gündemde tutmaya devam edeceğiz. Ama sadece katliam altın aramak için yapılan katliam mıdır? Hayır. Şimdi buna yeni bir katliam ekleniyor. bir doğa tahribatı daha ekleniyor ve binlerce zeytin ağacı kesilerek Jeotermal enerji için alan açılacak. Bu sadece Türkiye’ye yönelik bir suikast değil, Türk insanına yönelik bir suikast değil, aynı zamanda insanlığa yönelik bir suikast.” açıklamalarında bulundu.

“Birileri Zengin Olacak Diye Doğanın Tahrip Edeceğini Duyuyoruz”

Katledilmek istenen zeytin ağaçlarının ekonomi ve bölge halkı için kıymetine değinen Özdağ, “21’inci yüzyıldaki en stratejik maddelerden birisi zeytinyağı üretmek. Türk ekonomisi için bir değer olmanın, Türk üreticisi için bir değer olmanın ötesinde, insanlık için de bir şifa kaynağından bahsediyoruz. Bölge insanı için bir zenginlik olmanın ötesinde, Türk insanının sağlığı için, sağlıklı beslenmesi için bir temel kaynaktan bahsediyoruz. Şimdi, birileri zengin olacak, birkaç yandaş şirket para vuracak diye on yılların ürünü olan zeytin ağaçlarının kesilerek doğanın tahrip edileceğini görüyoruz duyuyoruz. Buna da izin vermeyeceğiz. Bakın çok net ifade ediyoruz. Bugün bu ikazlara rağmen doğayı tahrip eden, yatırımlara imza atan firmalardan günü geldiğinde bunun hesabını sorarız. Bu doğaya verilen zararların tazmini yoluna gideriz, elinizde değil şirketiniz, oturacak eviniz bile kalmaz. Doğa, Türk insanının ortak ürünüdür, ortak malıdır, ortak değeridir. Size bu vatanı, arazi olarak gayrimenkul olarak kabul ettirmeyiz, böyle de kullandırtmayız.” dedi.

“Mücadeleye Devam Edeceğiz!”

Rize’nin İkizdere ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Cengiz Holding tarafından kendisine açılan tazminat davasını hatırlatan Özdağ, “Bu güne kadar, nasıl Ayyıldız Hareketi Olarak doğaya sahip çıktıysak, doğayı talan edenlerle mücadele ettiysek, bundan sonra bize hangi davayı açarlarsa açsınlar, Türk insanının vatanına el uzatan, doğasına el uzatanlarla mücadeleye devam edeceğiz.

İkizdere’ye gittim, Cengiz inşaatın yapmış olduğu talanı açıkladım, bana tazminat davası açtılar. Aldıkları ihaleler yetmedi, aldıkları vergi indirimleri vergi afları yetmedi, şimdi bir de benden iki yüz elli bin lira istiyorlar. Bu davayı da kazanamayacaklar. Türkiye için verdiğimiz mücadelede biz galip geleceğiz!” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!