ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından Kabil Havalimanı güvenliğini ve S-400 Açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanından Kabil Havalimanı güvenliğini ve S-400 Açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nato zirvesinde yaptıkları toplantıda, Kabil Havalimanı’nın güvenliğini Türkiye’nin sağlaması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Sullivan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu havalimanının güvenliğinin sağlanması konusunda belirli desteğe ihtiyaç duyacağını söyledi, Biden da kendilerine destek taahhüdü verdi” ifadesini kullandı.

Göreve geldiğinden beri Erdoğan ile görüşmeyen Biden, Nato zirvesinde yaklaşık 45 dakika süren baş başa bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan “Afganistan konusundaki düşüncelerimiz net olarak Biden’a ifade ettik. Türkiye eğer Afganistan’dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik mali konularda ABD’nin vereceği destek önem arz ediyor. Taliban gerçeğini kenara koymak mümkün değil” ifadesini kullanmıştı.

S-400 Sorunu Çözülemedi

Sullivan, “‘S-400 konusunun gündeme geldiğini, konuda bir çözüme varılamadığını ancak diyaloğa devam edilmesi için taahhüt verildiğini’ söyledi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!