Ayasofya’da şok eden olay: Kırılan taşların altından İbranice yazılmış kağıtlar çıktı!

Ayasofya'da şok eden olay: Kırılan taşların altından İbranice yazılmış kağıtlar çıktı!

Ayasofya Camisi’nde esrarengiz bir olay yaşandı. Cami avlusundaki mermer bir bölümün yanında bir taşın yerinden çıktığını fark eden cemaat, kırık taşı alıp arkasını kontrol edince 5 parça İbranice yazı ve çizimlerin yer aldığı kağıtlar buldular.

Ayasofya Camii’nde bir mermer bloktaki taşın yerinden çıktığını fark eden cemaat, yetkililere haber verdi. Taşın altında poşet içerisinde gizlenmiş ve parşömene İbranice yazılı kâğıtlarla farklı motiflerdeki çizimler buldular.

Polisler, Ayasofya Camisi’nin içerisinde yaptığı incelemede duvarın altı kısmında yaklaşık 30 santimetre genişliğinde ve 10 santimetre uzunluğundaki bir taşın yerinden çıkarılarak gizemli parşömenlerin arkasına gizlendiğini ortaya çıkardı.

Sabah’ın haberine göre; 5 parça halinde rulo haline getirilmiş kağıtlar ve ilginç resimlerin yer aldığı parşömenler polis tarafından muhafaza altına alındı.

Ayasofya'da şok eden olay: Kırılan taşların altından İbranice yazılmış kağıtlar çıktı!

Soruşturma başlatan savcılık, çıkan parçaların tarihi eser olup olmadığını belirlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden inceleme istedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!