Netflix’in rekortmen dizisi Squid Game’i Kuzey Kore’ye sokan lise öğrencisi kurşuna dizilecek!

Netflix'in rekortmen dizisi Squid Game'i Kuzey Kore'ye sokan lise öğrencisi kurşuna dizilecek!

Kuzey Kore’de bir lise öğrencisine, Netflix’in izlenme rekorları kıran dizisi Squid Game’i ülkeye soktuğu gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Netflix’in rekor kıran dizisi Squid Game’in bölümlerini USB çubuklarına yükleyerek Çin üzerinden Kuzey Kore’ye sokan bir kişinin kurşunlanarak idam edilmesine karar verildi.

Daily Mail’in haberine göre; Kuzey Koreli bir lise öğrencisi, Netflix’in popüler dizilerinden Güney Kore yapımı Squid Game’i bir USB mobil bellek cihazına saklayıp Çin’den ülkeye soktu. Kopyaları diğer öğrenciler de dahil olmak üzere birkaç kişiye sattıktan sonra ülkenin gözetim servisleri tarafından yakalanan kişinin dizideki karakterlerin de öldürüldüğü acımasız yöntemlerden biri olan kurşuna dizilerek idam edilmekle cezalandırılacağı belirtildi.

6 KİŞİYE DE 5 YIL AĞIR ÇALIŞMA CEZASI

Radio Free Asia, diskin bir kopyasını satın alan bir öğrencinin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını, gösteriyi izleyen 6 kişinin ise beş yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Kuzey Kore’de yasalar; yabancı film, tiyatro oyunu kayıtları, müzik ve kitap gibi yurt dışından kültürel materyallerin ülkeye sokulmasını yasaklıyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!