“Avrupa Suriye iç savaşının bittiğini görüyor, AKP görmüyor!”

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, 1 Ocak’tan itibaren Suriye’ye sınır dışıların başlayacağını söyledi. Seehofer, kararın gerekçesini, “Ağır suç işleyenler ve anayasayı ayaklar altına alanlar ülkemizi terk etmeli” ifadesiyle savundu. Seehofer, sınır dışıların gerekli olduğunu savunarak, “Bunu yapmazsak Almanya’da sınır dışı edilme ihtimali göz önüne alınmadan mağaza hırsızlığından adam öldürmeye kadar her şeyin yapılabileceği anlamına gelir” ifadelerini kullandı.”

Almanya İçişleri Bakanı’nın açıklamasının ardından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da AKP’nin Suriyelilerin kalması için uğraştığını vurgulayarak, “Avrupa Suriye iç savaşının bittiğini görüyor. AKP görmüyor” dedi.

Özdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Avrupa Suriye iç savaşının bittiğini görüyor. Görmeyen AKP. Çünkü Suriyelilerin kalması için çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Avrupa Birliği üye ülkelerinden daha önce de buna benzer adımlar atılmış hatta Danimarka Entegrasyon Bakanı Mattias Tesfaye Göçmenlik Hizmetler’inden Suriye’nin Şam vilayetinden gelen 400 Suriyelinin oturma izinlerinin gözden geçirilmesini istemişti. Tesfaye talebine gerekçe olarak ülkede savaşın fiilen sona ermiş olmasını ve ilgili kişilerin artık korumaya ihtiyaç duymamasını göstermişti. Avrupalı ülkelerin attığı bu adımlar Suriye’deki iç savaşın bittiğini kabullendiklerini gösteriyor.

Ayrıca Kasım ayında Rusya önderliğinde Suriyeli Mültecilerin Geri Dönüşü konferansı yapılmış ve göç eden Suriyelilere Suriye’ye dönmeleri konusunda çağrıda bulunulmuştu. Esad ise önceliklerinin Suriyelilerin ülkelerine dönüşü olduğunu açıklamıştı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!