Av. Uğur Tarhan; bu alçak saldırıyı yapan kişinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız

Av. Uğur Tarhan; ‘bu alçak saldırıyı yapan kişinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız’

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, dershaneden eve dönerken Afganistan uyruklu A.M. tarafından takip edilerek saldırıya uğrayan ve saldırı neticesi beyin hücrelerinin bir kısmı ölen Ayşegül Aydın’ı hastanede ziyaret etti. Ziyaretin ardından Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Uğur Tarhan Ayşegül’ün babasından vekaletname aldıklarını ve Zafer Partisi olarak bu meseleyi toplumsal bir duyarlılıkla takip edip gündemde tutacaklarını açıkladı.

Tarhan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Geçtiğimiz günlerde Gebze’de dershaneden evine dönerken bir Afganlı tarafından saldırıya uğrayan ve bu saldırı sonucu ağır yaralanan, şu anda da hastanede yoğun bakımda olan Ayşegül kızımın yaşamış olduğu bu elim hadiseyi son derece büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşıladık.

Bununla alakalı olarak başta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmak üzere bu meseleye sahip çıkmayı bir görev bildik. Buradan önce hastanede babası ve ailesini ziyaret ederek Ayşegül kızımızın durumu hakkında Genel Başkanımız ile birlikte bilgi aldık. Hastaneden de buraya gelerek babasının bize vermiş olduğu avukat vekaletini arkadaşlarımız ile beraber dosyasına sunduk. Bu an itibariyle dosyada müşteki vekili olarak bizler yer alıyoruz. Öncelikle iddianamenin soruşturma sürecini takip edeceğiz. Ardından da duruşmaları takip edeceğiz ve

Biz bu meseleyi bütün Türk milletine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Çünkü her suç toplumsal düzeni bozar, her suç topluma karşı yapılmış bir suçtur. Böyle ağır bir suçun faili de şu an tutuklu ancak bu meseleyi gündemden düşürmeyeceğiz. Bu meseleyi siyasetin dışında toplumsal bir mesele duyarlılığı ile takip edeceğiz” dedi.

Av. Uğur Tarhan; 'bu alçak saldırıyı yapan kişinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız'

Ne Olmuştu

Gebze’de 12 Temmuz günü dershaneden eve dönen Ayşegül Aydın’ı takip eden Afganistan uyruklu A.M., Aydın’ı ağaçlık alana sürükleyerek cinsel istismara kalkıştı. A.M. daha sonra başından yaralanan Aydın’ı yol kenarına taşıdı. Yoldan geçenlerin görüp ihbar etmesiyle bölgeye gelen sağlık ekibi, Ayşegül Aydın’ı hastaneye kaldırdı. A.M. olayın ardından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Başına aldığı darbeyle yaralanan Ayşegül Aydın, Gebze’deki özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyor. Beyin hücrelerinin bir kısmı ölen Ayşegül Aydın’ın kök hücre tedavisi olması gerekiyor.

Konuyla ilgili harekete geçen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ayşegül’ün kök hücre tedavisinde Sağlık Bakanlığı tarafından dosyasının bekletildiğini dile getirmişti.

Av. Uğur Tarhan; bu alçak saldırıyı yapan kişinin en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız

Ayşegül’ün babasının “‘ÜLKEMDE SIĞINMACI İSTEMİYORUM’ yürüyüşüne katıldım diye mi cezalandırılıyorum” şeklindeki isyanını da dile getiren Özdağ’ın çağrısına Sağlık Bakanlığı yanıtsız kalamamış ve Ayşegül’ün tedavisinin onaylandığı müjdesini Twitter hesabından duyurmuştu.Özdağ, kök hücre tedavisi onaylanan Ayşegül’ü, bugün hastanede ziyaret etti. Ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek olayın ve Ayşegül’ün tedavisinin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!