ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sevda Özbek Türk Milletinin Türkçülük Günü’nü Kutladı

featured

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sevda Özbek bir Basın Açıklaması yaparak Türk Milletinin “3 Mayıs Türkçülük Günü”nü kutladı. Özbek’İn açıklaması şu şekilde:

Millî Şuurun Yeniden Kendini Bulduğu Gün “3 Mayıs 1944”

3 Mayıs 1944, Ülkü Devlerinin, Türk milliyetçilerinin Türk kimliğine sâhip çıkmak için her türlü baskı ve dayatmaya rağmen bir kere daha kıyama durduğunun, tarihe şerh düşüldüğü önemli bir gündür…

3 Mayıs 1944, Millî değerlerimizin yıkılmak istendiği, Türk Dünyası’yla alâkalı görüş bildirmenin suç sayıldığı, Türk isminin Marksist bir bataklıkta çürütülmeğe çalışıldığı bir dönemde içerdeki ve dışarıdaki ihanet odaklarının tezgâhladıkları oyunlara karşı; Türk milliyetçiliğinin, öze dönüş hareketini başlattıkları gündür.

3 Mayıs 1944, Şeflik Dönemi’nde uygulanan dikta rejimine, komünist faaliyetlere ve dönemin hıyanet içindeki idarecilerine karşı; bir avuç insan tarafından gerçekleştirilen şerefli bir başkaldırı günüdür.

3 Mayıs 1944,Şeflik döneminin milleti fakirleştirmekle kalmayıp, millî ve mânevî değerlerini de hiçe sayan jakoben anlayışa ve dönemsel oligarşik çıkar odaklarına karşı Türk milliyetçilerinin destansı çıkışıdır.

3 Mayıs 1944, Türk aydınların “Irkçı-Turancı” sıfatıyla suçlandığı, noktada Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın, dönemin Başbakanı Rüştü Saraçoğlu’na yazdığı  “Açık Mektup”’ların oluşturduğu korku ile mahkemeye verilip, davanın ikinci celsesinde binlerce milliyetçinin akıl almaz bir heyecanla kıyama durduğu gündür.

Yâni 3 Mayıs 1944, Türk milliyetçilerinin haksızlığa, zulme, sömürü zihniyetine başkaldırışının ve zaferlere yürüyüşünün destansı namelere dönüştüğü gündür.

3 Mayıs 1944, Merhum ATSIZ’ın

Zafer ümit kaynağının bir çeşmesidir.
Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir.
Gönülleri birleşenler ölsede bir gün
Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.

Ey ekmeği alınanlar! Selam sizlere!
Ey rütbesi çalınanlar! Selam sizlere!
Kardeş yahut arkadaştır diye evleri,
Ocakları dağıtılan ülkü devleri,

Selam size! Üstünüzde bütün bakışlar,
Bir gün olur tarih sizi elbet alkışlar!

Mısralarındaki, ruh iklimine ilham olacak çilelerin bayraklaştığı gündür.

 

  1. yıldönümünde bir kere daha milletimin “3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ”nü kutluyor, bu şuurun tüm asli unsurlarını Rahmetle yâd ediyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!