Aşılama Hızlı Normalleşme Yavaş Olacak

Şubat'ta 250 Bin Kişi Daha İşsiz Kaldı

Türkiye Bilimler Akademisi Konsey Üyesi ve Avrupa Bilimler Akademisi üyesi olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, kapanma sonrası normalleşmenin aşamalarını, aşılama sürecini anlattı.

Yeni Şafak’ın haberine göre, Prof. Dr. Taner Demirer, korona virüs salgınına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

AÇILMA YAVAŞ OLACAK, AŞILAMA HIZLI

Tüm iş yerleri, kurumlar, AVM’ler eskinin aksine bir anda açılmayacak. Sağlık Bakanlığı rehber dökümanlara dikkat çekerek tüm sektörlerde yavaş bir normalleşme süreci izleyecek.

Kapanma sürecinde izlenen kademeli yöntem açılmada da izlenecek. Haziranda 30 milyon doz BioNTech aşısı gelinceye kadar açılmada kontrol elden bırakılmayacak. Aşıların gelmesi hız kazanan aşılama ile normalleşme de hızlanacak.

İLLERE GÖRE AÇILIM

Kademeli esnemede ilk olarak okulların seyrekleştirilmiş açılması, insan sirkülasyonunun daha az olduğu yerlerin normalleşmesi, küçük esnaf ve işletmelerin belli kurallar içerisinde faaliyetine başlaması planlanıyor.

Havaların ısınması ile bahçeleri bulunan kafe ve restoranların, avukatlık, ütücü, berber, kuaför gibi yoğun müşterisi olmayan ve tekli müşterisi olan yerlerin ilk normalleşen yerler olacağı belirtiliyor.

Yaş kısıtlaması bulunan kişilere yönelik sokak yasakları da hafta sonlarından başlayarak kademeli hafifletilecek.

SONUCA GÖRE NORMALLEŞME ADIMI ATILACAK

Nikah salonlarının da azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uygun olarak açılması bekleniyor.

Cami ve mescitlerde benzer kurallar çerçevesinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak ve vaaz irşat hizmetlerine başlanacak.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!