Elon Musk, DogeCoin’i Uzaya Gönderiyor

Elon Musk, DogeCoin'i Uzaya Gönderiyor

Dogecoin paylaşımları ve oluşturduğu beklenti ile piyasalarda hareketliliğe sebep olan SpaceX kurucusu Elon Musk, Doge-1 isimli uydunun gelecek yıl aya gönderileceğini ve Dogecoin’in uzaydaki ilk kripto para olacağını duyurdu.

Attığı tweetlerle Dogecoin’in yükseliş ve düşüşünde önemli rol oynayan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kripto para için ‘üçkağıt’ ifadesini kullanmasından saatler sonra Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“SpaceX, gelecek yıl Doge-1 isimli uyduyu uzaya gönderecek.

– Doge ile ödenmiş ilk uzay misyonu

– Uzaydaki ilk kripto para

– Uzaydaki ilk meme (komik görsel)”

​Musk ABD’de bir televizyon programına katılıp Dogecoin ile ilgili konuşacağına belirten sosyal medya paylaşımı sonrasında alım yapan yatırımcıların etkisiyle Dogecoin’in fiyatı bu haftasonu rekor düzeye çıkmıştı. Programda bekleneni vermeyen Elon Musk piyasalarda ciddi düşüşe sebep olmuştu.

Musk’ın programa katılması öncesinde 73.15 centi görerek rekor kıran Dogecoin, program bitiminde 51.49 cente inerek yüzde 30’a varan şok bir düşüş yaşamıştı. Satış pazar günü de sürdü. 45.66 cente kadar inen fiyata göre Dogecoin iki günlük düşüşü yüzde 38’i buldu.

Ancak Elon Musk’ın Dogecoin’in uzaya çıkacak ilk kripto para olacağına dair yaptığı Twitter paylaşımı sonrasında Doge piyasası yeniden yükselişe geçti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!