Arınç’tan Kürşat Ayvatoğlu eleştirisi: Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam

Arınç’tan Kürşat Ayvatoğlu eleştirisi: Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nun arabada uyuşturucu kullandığı görüntüleri hatırlatarak “Arabasında kokain çeken adamı genel merkeze almışsın. Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam.” dedi.

Bülent Arınç, Öze Dönüş Platformu tarafından düzenlenen kahvaltıda gençlerle buluşup, siyasette nefret dilinin hakim olmasını eleştirdi.

Bülent Arınç, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran kitabının okunmasını önerdiği için kendisine çok kızıldığını belirtti. “Okumak çok önemli. Okumayan azar. Okursanız hitabetiniz iyileşir. Hitabeti öyle siyaset akademilerinde öğrenemezsiniz, okursanız gelişir” diye konuştu.

Hala AKP’li olduğunu belirten Arınç, siyasete girmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Arınç, “Siz iyi olun, sizi talep etsinler. Yaptıklarımla iftihar ediyorum. 2015 sonrasında olmadığım için hiçbir mesuliyet kabul etmiyorum” dedi.

“İnşallah özümüze döneriz. Fabrika ayarları deniyor ya, ondan bahsediyorum” diyen Arınç, “Millet İttifakı seçim kazanırsa Türkiye’de kaos olmaz mı?” sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

”Ben konuya Millet İttifakı, Cumhur İttifakı diye bakmayayım. 1974’te CHP ile biz, yani MSP ile ittifak kurdu. Ecevit, güzel bir söz söyledi. “Tarihi bir yanılgı içindeymişiz” dedi. Dindar insanlar Atatürk düşmanıdır sanılıyordu. O dönem bu koalisyona olmaz deniyordu. Bal gibi de oldu. İttifakları temeli 1991’de atıldı. Kendi ittifakını kuran bir parti, karşısındakine kötü sözler söylememeli. Millet – zillet lafını doğru bulmuyorum. Oradan da biri çıkar size çamur der. Ortada belirlenmiş bir erken seçim yok, dolayısıyla Millet İttifakı’nın adayını açıklamamış olmasını doğru buluyorum.”

”ARABASINDA KOKAİN ÇEKEN ADAMI GENEL MERKEZE ALMIŞSIN”

AKP’ye karşı eleştirileriyle sık sık gündeme gelen Arınç, arabada kokain çekerken görüntülenen ve ‘pudra şekeri’ açıklamasını yapan AKP Genel Merkezi personeli Kürşat Ayvatoğlu’nu hatırlattı. Arınç, ”Eskiden birbirimizi tamamlayan bir kadroyduk biz. Abdullah Bey’in eksiğini Bülent, Bülent’in eksiğini Tayyip Bey kapattırdı. Şimdi kimlere kaldı görüyorsunuz. Arabasında kokain çeken adamı genel merkeze almışsın. Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Independent

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!