Apple, Samsung’un Akıllı Telefonu OEM’in %42 Hissesini Aldı

Apple, Samsung’un Akıllı Telefonu OEM’in %42 Hissesini Aldı

İPhone 12 serisinin başarısını sürdüren Apple, bu yılın ilk çeyreğinde (Ocak-Mart) ilk kez 113 milyar dolarlık satış rekoru kıran küresel akıllı telefon pazarında yüzde 42 pazar payı (değer bazında) elde etti. yeni bir rapora göre.

Counterpoint Research’e göre Samsung, 2021 yılının ilk çeyreğinde 76,8 milyon adede ulaşan sevkiyatlarla dünyanın en büyük orijinal ekipman üreticisi veya OEM (hacimce) olarak en üst sıradaki yerini yeniden kazandı. OPPO, Vivo, Xiaomi ve Apple liderliğindeki küresel sevkiyatlar yüzde 20 artarak 354 milyon adede ulaştı.

“Apple, iPhone 12 Serisinin güçlü performansı ve lansmanının gecikmesi nedeniyle bir önceki çeyreğe göre talep sızması nedeniyle rekor bir ilk çeyrek gelir payı elde etti. Üst düzey versiyonu Pro Max’in popülerliği gibi ülkelerde ABD ve Avrupa da Apple’ın gelir artışını artırdı, “dedi Kıdemli Analist Harmeet Singh Walia.
İPhone 12 serisine yönelik güçlü talep, Apple’ın iPhone’lar için Mart çeyrek rekorunu 47,9 milyar dolar olarak kaydetmesine yardımcı oldu ve yıldan yıla yüzde 66 arttı.

Şirkete göre, Apple her coğrafi segmentte güçlü çift haneli rakamlar elde ettiğinden ve çoğu pazarda Mart çeyrek rekorları kırdığından, iPhone performansı dünya genelinde tutarlı bir şekilde güçlüydü. Walia yaptığı açıklamada, “Xiaomi, OPPO ve Vivo da bu çeyrekte rekor sevkiyatları ve gelirleri yakalayarak Huawei’nin küresel olarak ve Çin’deki önemli 5G alımını yakaladı. Sırasıyla Mi 11, Find ve X60 gibi amiral gemisi serileri bu artışa neden oldu” dedi. Perşembe günü geç.

Kıdemli Analist Varun Mishra’ya göre Samsung, Avrupa, ABD, Kore ve diğer pazarlarda baskılanmış talep ile Galaxy S21 serisinin başarılı lansmanıyla en üst sıralarda yer aldı. Samsung’un başarılı A Serisi cihazlarıyla orta segmente girmesi bir başka önemli itici güçtü.

Bu arada, yarı iletken eksiklikleri genel tedarik ortamını etkiledi ve büyük satıcılar için yonga seti çözümlerinin teslim sürelerini artırdı. Counterpoint Research Araştırma Direktörü Tarun Pathak, “Ancak, bu satıcıların bu yılın ikinci yarısında yonga seti eksikliklerini azaltmak için dökümhane stratejilerini çeşitlendirmek istediklerini görüyoruz” dedi.

“Bu eksiklikler, belirli bileşen fiyatlarını yüzde 5-10 artırabilir ve OEM’ler bu maliyet artışlarını Malzeme Listesi (BoM) ile yaratıcı kalarak karşılamaya çalışacak ve hatta bazı durumlarda ek maliyetleri tüketicilere bile aktarabilir.” ekledi. Xiaomi’nin 48,5 milyon akıllı telefonla rekor sayıda akıllı telefon sevkiyatı, Çin, Hindistan, İspanya, İtalya, Rusya ve Endonezya gibi pazarlar tarafından sağlandı.

OPPO hem gelir hem de sevkiyatlar açısından rekor bir çeyrek geçirdi. OPPO, küresel olarak 38 milyon ünite sevk ederek şaşırtıcı bir şekilde yüzde 70 oranında büyüdü (yıllık bazda). Rapora göre, Vivo’nun sevkiyatları, Çin’deki büyümenin de etkisiyle 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 64 artarak şimdiye kadarki en yüksek seviyesi olan 35,5 milyon adede ulaştı.

Kaynak: Teknoloji.news

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!