“Annelerin Yüzde 53’ü Cinsel İstismarı Örtbas Ediyor”

İzmir’in Menderes ilçesindeki bir ilkokulda, okul müdürünün 6 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu ortaya çıkaran ve müdürün tutuklanmasını sağlayan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, artık çocukların konuşmaya başladığını belirterek, “Bize gelen mesajlarda 35-40 yaşın üstünde binlerce kadın ve erkek yaşadıkları cinsel istismarı anlatıyor. Mesajları geceler boyu okudum ve bunları ruh sağlığı uzmanlarımızla incelediğimizde yüzde 53’ünün annesinin bu durumu örtbas ettiğini, geri kalan yüzdenin ise bu durumla kendi içinde hesaplaştığını öğrendik. Anladık ki şu anda çocuklar susmuyorlar” dedi.

Özkan, şöyle konuştu:

“Çocuklar bizim kahramanımız. Artık konuşmaya başladılar. Bize gelen mesajlarda 35-40 yaşın üstünde binlerce kadın ve erkek yaşadıkları cinsel istismarı anlatıyor. Geceleri hepsini tek tek okudum ve bunların her birinin ruh sağlığı uzmanlarımızla incelediğimizde yüzde 53’ünün annesinin bu durumu örtbas ettiğini, geri kalan yüzdenin bu durumu kendi içinde hesaplaştığını öğrendik. Anladık ki şu anda çocuklar susmuyorlar. Biz o mahkeme koridorlarına gittiğimizde ebeveynleri olan koca koca insanlar şikayetlerinden vazgeçerken o küçücük çocuklar, ‘Ben şikayetçiyim hakim amca, hakim teyze’ diyorlar. Aslında kahraman olan bizler değiliz. Kahraman olan, o konuşan o kendilerine yapılan çirkinliğe, fenalığa ses çıkaran çocuklar. ‘Bir millet nasıl doğar? Nasıl güçlü olur?’ diye sorarsanız, çocuklarına sahip çıkınca sesini çıkarınca onlara bir fiske tokat atıldığında onun kalbindeki kırıkla ‘Hayır, sen bu çocuğa bunu yapamazsın’ dediğinde o millet çok güçlü olur.”

Elmalı’daki çocukların 6 ve 8 yaşlarında olduğunu hatırlatan Özkan, “Ayrıntılarla adli tıp raporları, mahkeme salonuna sunuldu. O raporları okumaktan kaçtım. Avukat arkadaşlarıma ‘İyi okudunuz mu? Çocukları gördünüz mü? Ruh sağlığı uzmanları ile görüştünüz mü? Bana ayrıntıları anlatmayın dayanamam’ dedim. İstismarcıların tehditlerinden ve onların yanında onlarla pislik ve çirkinlik yapanlardan korkmuyoruz, korkmayacağız. Bu çocuklar hepimizin çocukları, o çocuklar annelerinin evine gittiklerinde en sevdiklerinden istismara uğradılar. Eve gelen diğer şahıslar tarafından istismar edildiler. Onlar acıları çekerken bir kurtarıcı aradılar. Öldürmeyen acı güçlendirir. Konuşun çocuklar. Size yanlışı dokunan, fenalık yapan, kalbinizin içinde yaralar açanlara karşı sakın susmayın. Birisine anlattığınızda o susuyorsa bir kişiye daha anlatın. Mutlaka yardımınıza koşacaktır. Mutlaka iyi bir insan çıkacaktır. O çocuklar konuştu birçok çocuk da konuşmaya devam edecek” dedi.(DHA)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!