Amirallere “Zevzek” Diyen Akşener, Atatürk’e “Deccal” Diyen Nurcu’yu Andı

Amirallere “Zevzek” Diyen Akşener, Atatürk’e “Deccal” Diyen Nurcu’yu Andı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener son günlerde yaptığı çıkışlarla hem adından sıkça söz ettiriyor hemde peş peşe skandallara imza atıyor.

Son olarak 104 Amirali hedef alan ve “zevzek” açıklaması yapan Akşener hem kendi tabanından hemde bir çok kesimden büyük tepkiler almış hatta partisinden istifalara bile sebep olmuştu.

Sosyal medya üzerinden ölüm yıldönümünde Mehmet Kutlular’ı anan Akşener tekrar tepkilerin odağı oldu.

Amirallere Zevzek Diyen Akşener, Atatürk’e Deccal Diyen Nurcu’yu Andı

Peki Mehmet Kutlular kimdir?

Kanaat önderi, gazeteci, medya patronu, Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi. 1938 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğdu. Aslen Çanakkale Biga’lıdır. 14 yaşına kadar Gönen’de kaldı. Daha sonra İstanbul’a geldi. 1957 yılında asker olduğu Manisa’da Said Nursi’nin yazdığı Risale-i Nur kitaplarıyla tanıştı. 1963 yılında haftalık dergiler çıkartarak gazeteciliğe adım attı. Yeni Asya gazetesini çıkardı ve yönetti.

Atatürk’e Deccal Diyen Bir Nurcu

23Kasım1995: ATV’de “A Takımı”nın hazırladığı Fethullah Gülen ve Mehmet Kutlular’ın katıldığı “Nurculuk Dosyası”programının ikincisinde Kutlular “Atatürk’e deccal denilince neden kızıyorlar?”dedi.

Amirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi Andı

31 Mayıs 1992: Yeni Asya Gazetesi’nin Kocatepe Camii’nde Said-i Nursi için verdiği mevlid için, aralarında SHP Genel Başkan adayı Deniz Baykal ile ANAP, RP ve MÇP’lilerin de bulunduğu 30’a yakın milletvekili, Yeni Asya’nın sahibi Mehmet Kutlular’a telgraf gönderdi.

Amirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi Andı
10 Ekim 1999: Said-i Nursi’nin 38.ölüm yıldönümü nedeniyle Ankara Kocatepe Camii’nde verilen mevlitte gazetecilerle konuşan Yeni Asya gazetesinin sahibi Mehmet Kutlular, 17 Ağustos Gölcük depreminin “28 Şubatçıları cezalandırma cezası olduğunu” söyledi.

Amirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi AndıAmirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi Andı

9 Mayıs 2000: Yeni Asya gazetesinin sahibi Mehmet Kutlular Said-i Nursi’nin ölüm yıldönümünde yaptığı konuşmadan dolayı 2 yıl hapis ve para cezasına çarptırıldı

Amirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi Andı

22 Mayıs 2001: Temyize götürülen 2 yıl 1 günlük cezası Yargıtay’ca onanan Yeni Asya gazetesinin sahibi Mehmet Kutlular cezaevine girdi. İnfaz indirimi gereği 9 ay 23 gün hapis yatacak.

Amirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi Andı Amirallere Zevzek Diyen Akşener Bakın Kimi Andı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!