Amazon, Film Şirketi MGM’yi 8.45 Milyar Dolara Satın Aldı

Amazon, Film Şirketi MGM’yi 8.45 Milyar Dolara Satın Aldı

Amazon yaptığı açıklamada, film ve TV şirketi MGM’yi 8.45 milyar dolara satın almak için bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu, e-ticaret devi için önemli bir kazanım ve yaklaşık 4.000 film ve 17.000 saatlik TV’den oluştuğu bildirilen bir içerik kitaplığına sahip olacağı anlamına geliyor. Satın almanın, Prime Video hizmeti Netflix ve Disney Plus gibilerle rekabet ettiği için Amazon’un daha fazla harcama yapan Prime abonelerini çekmesine yardımcı olması muhtemel.

MGM, James Bond ve Rocky franchise’larının arkasındaki Hollywood stüdyosu olarak belki de en dikkate değer olanıdır. Kütüphanesi, 12 Angry Men gibi klasik filmlerden The Handmaid’s Tale ve Vikings gibi modern TV şovlarına kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. MGM’nin kitaplığı ayrıca The Voice ve Shark Tank gibi senaryosuz TV şovlarını da içerir. Amazon, satın almanın MGM’nin çalışmalarına “müşterilere daha fazla erişim sağlayacağını” ve stüdyonun “harika hikaye anlatımına” devam etmesi için “güçlendireceğini” söyledi.

Prime Video ve Amazon Studios kıdemli başkan yardımcısı Mike Hopkins yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM’nin yetenekli ekibiyle birlikte yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki IP hazinesidir. Çok heyecan verici ve yüksek kaliteli hikaye anlatımı için pek çok fırsat sunuyor.” dedi.

Amazon’un medya işi, her yıl içeriğe milyarlarca dolar harcamasına rağmen, şimdiye kadar genel imparatorluğunun nispeten küçük bir parçası oldu. Prime abonelerinin önemli bir kısmı, birlikte verilen ücretsiz Prime Video akışından yararlanır. Şu anda Amazon Prime’a abone olan dünya çapında 200 milyondan fazla kişiden, geçen yıl 175 milyondan fazla video yayınlandı.

Amazon’un MGM’yi satın alma olasılığına ilişkin haberler ilk olarak Mayıs ortasında ortaya çıkmıştı. Wall Street Journal, 24 Mayıs’ta Amazon’un MGM’yi satın almak için bir anlaşmaya yaklaştığını bildirdi.

MGM şu anda Anchorage Capital Group, Highland Capital Management ve Solus Alternative Asset Management dahil olmak üzere bir dizi özel sermaye şirketine aittir.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!