Almanya Başbakanı Scholz: Fransa’nın istikrarsız hale gelmesini beklemiyorum

featured

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa‘da yaşananları endişeyle izlediklerini belirtti.

Scholz, Fransa’da yaşanan gelişmelere ilişkin Alman Birinci Televizyon kanalına (ARD) yaptığı açıklamada, “Fransa ile dostuz, ortak geleceğimiz için çok önemli olan Avrupa Birliği’nin iyi işlemesini sağlamak söz konusu olduğunda ikimiz de bir çiftiz. İşte bu nedenle, elbette endişeyle izliyoruz” dedi.

Şansölye Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un bu durumların hızla düzelmesini sağlayacak yollar bulacağını umduğunu ve buna kesinlikle inandığını vurguladı.

Fransa’dan gelen görüntüler çok iç karartıcı olmasına rağmen Fransa’nın istikrarsızlaşmasını beklemediğini dile getiren Scholz, şöyle devam etti:

“İşte bu nedenle Fransa Cumhurbaşkanı’nın şu anda ülkede bulunma kararını anlıyorum. Ben de olsam aynısını yapardım ve bu nedenle kendisine, hiç de küçük olmayan bu zorluğun üstesinden gelmede başarılar diliyorum. Şiddet eylemleri tasvip edilemez. Aynı zamanda toplumlarımızda uyumun iyi işlemesini sağlamak için her şeyi yapmalıyız. Bildiğiniz üzere, bu ülkedeki siyasetle ilgili temel önceliklerimden birisi de budur.”

Fransa’daki gibi olayların Almanya’da olmasını beklemediğini kaydeden Scholz, buna dair bir işaret olmadığını aktardı.

Olaf Scholz, ülkesinin çok uzun dönemden bu yana bir sosyal ortaklık kültürüne sahip olduğunu, pek çok vatandaşının başarılarına büyük saygı duyulduğunu belirterek, çok etkin bir refah devletine ve iyi bir ekonomik geleceğe sahip olduklarının altını çizdi.

‘Ukrayna’ya Taurus füzesi tedarik etmeyeceğiz’

Scholz; Almanya’nın, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Rusya’ya yönelik saldırılarda kullanmaması için Taurus uzun menzilli seyir füzelerini Ukrayna’ya tedarik etmeyeceğini söyledi.

Alman Şansölye, “ABD Başkanı ile paylaştığımız bir ilke var; tedarik ettiğimiz silahların Rusya’nın topraklarının vurulması için kullanılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Mayıs sonlarında Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Almanya’ya 500 kilometreye kadar menzile sahip olan Taurus seyir füzeleri tedarik etme çağrısında bulunmuştu. Ukraynalı bakan, Alman Silahlı Kuvvetlerinin bu tür silahları verme imkanı olmaması durumunda Alman hükümetinin sanayi sektörüne söz konusu füzeleri üretmeye başlama talimatını vermesi gerektiğini, zira Ukrayna ordusunun bu silaha ‘hemen şimdi’ ihtiyaç duyduğunu söylemişti.

Alman-İsveç yapımı olan uzun menzilli seyir füzesi Taurus KEPD 350/150, taşıyıcı uçakların düşman hava savunma bölgesine girmeden yüksek düzeyde korunan hedeflere yönelik nokta vuruşlar için kullanılıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!