Alman Basını İki Lideri de Yerden Yere Vurdu! Skandalın Eşiğindeki 30 Dakika

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısında yaptığı açıklamalar Almanya’da geniş yankı buldu. Ziyaretin yankıları ise hala sürüyor.

Erdoğan’ın yaklaşık 8 saat süren Berlin ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar, Scholz ile ortak basın toplantısında kendisine soru yönelten gazeteciye “bir basın mensubu olarak bizi tehdit etmeyin” diyerek yanıt vermesi, Alman basınının dikkatini çekmişti.

Alman basını Scholz-Erdoğan görüşmesinin ardından iki lideri de eleştirdi.

Almanya’nın etkili yayın organlarından Stern “Bir skandalın eşiğindeki 30 dakika: Başbakan’ın performansı ustacaydı” başlıklı yorumunda, “Türk Cumhurbaşkanı azarladı ve kışkırttı, ancak Başbakan soğukkanlılığını korumayı başardı” ifadelerine yer verdi.

“Recep Tayyip Erdoğan neredeyse her cümlesine bir doz provokasyon karıştırdı ancak Olaf Scholz’un itiraz etmesine neden olacak kadar ileri gitmedi” değerlendirmesinin yapıldığı yazıda, Erdoğan’ın Türk-Alman ilişkilerinin daha da kötüleşme riskini göze alamadığı aktarıldı.

Yaklaşık yarım saat süren basın toplantısının her saniyesinin gergin geçtiğine işaret edilen yorumda, “Bu yarım saatin sonunda Erdoğan’ın sorusu nedeniyle bir Alman gazeteciye hakaret etmesi, sinirlerinin Başbakanınkinden daha fazla yıprandığını açıkça ortaya koydu. Hareketsiz yüz ifadesiyle öyle durdu. Bu duruşunun, soğukkanlılığının ifadesi olduğunu söylemek mümkün” ifadeleri yer aldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!