Akşener'in ağır sözleri DEVA ve Gelecek Partisi'ne mi?

Akşener’in ağır sözleri DEVA ve Gelecek Partisi’ne mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Andımız’ın kaldırılmasını isteyenlere ilişkin ağır sözler sarf etti.

Bugünkü grup toplantısında Akşener,” Andımızın sözleri ağır gelenler elbette yasaklamak isterler, küçüklerini korumak yerine onlara göz dikenler elbette andımız okunmasın isterler, yaş almışına ve emeklisine sahip çıkmayanlar elbette andımız duyulmasın isterler, Büyük Atatürk denildiğinde kaşıntı tutanlar, çalışmak yerine çalıp çırpanlar elbette andımız hatırlanmasın isterler, Türk devletini uçuruma sürükleyenler elbette andımızın son cümlesinde şaşkına dönerler”” ifadelerini kullandı.

Akşener’in sözleri, akıllara Andımız için “tek parti sisteminin tek tipleştirici sloganı ” ifadelerini kullanan Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nu getirdi. Akşener millet ittifakını genişletmek amacıyla Davutoğlu’na bir çok kez ziyaretlerde bulunmuştu.

 

Otomatik taslak

Öte yandan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili hukukçu Mustafa Yeneroğlu da sosyal medyadan, “Demokratik bir devlet vatandaşına kimlik dayatamaz. Dolayısıyla demokratik bir toplumda Andımız olmaz. Andımız tek tip makbul vatandaş tasavvuruna sahip otoriter toplum düzeni kalıntısıdır. Özgürlükçü, eşitlikçi ve çoğulcu toplum düzeninde devletin makbul vatandaşı olamaz.” ifadelerini kullandı. Tüm bu karşıt ifadeler sonrası millet ittifakında tablo ne olur merak konusu.

 

Otomatik taslak

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!