AKP’li vekil: Kadınlar yıllar sonra seçilme hakkını partimiz ve Cumhurbaşkanımız sayesinde elde etti

AKP’li vekil: Kadınlar yıllar sonra seçilme hakkını partimiz ve Cumhurbaşkanımız sayesinde elde etti

AKP Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal,  AKP iktidarından önce kadınların sokağa çıkamadığını, 2002’de ise AKP’nin iktidara gelmesiyle seçilme hakkını elde ettiğini söyledi.

AKP’li Haliliye Belediyesi tarafından Kültür El Sanatları Sergisi’nin açılışında konuşan AKP Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, kadınların AKP’nin iktidara gelmesiyle birlikte birçok yasal hakka kavuştuğunu ileri sürerek şu konuşmayı yaptı:

“Kadınlar için 2001’den sonra bir milat yaşandı. Öyle bir milat ki, sosyal hayatta, siyasette, kamuda, bürokraside olmayan kadınlar ve ilk olarak yıllar sonra kadın seçilme hakkını elde etti, partimiz sayesinde. Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle o günden bugüne, nereden nereye diyoruz artık. 2002 yılında kurucu kadın kolları başkanı olarak başladığım siyasette, o günlerde kadınların sokağa çıkması, hele de siyaset yapması çok zor iken, bugün Urfa’da geldiğimiz noktada bir kadın vali yardımcımız var, bir kadın kaymakamımız var.  Bir kadın belediye başkanımız, bir kadın defterdarımız, kadın belediye meclis üyelerimiz var. Ve yerel yönetimlerden sorumlu artık bir kadın koordinatörümüz var. Yani kadınlar olarak, değerli beyler duyuyorsunuz, isteseniz de, istemeseniz de Cumhurbaşkanımızın destekleriyle topuk seslerimiz geliyor.

Konuşmasının sonunda, kadınların her zaman anne olduğunu ve anne olarak her görevi birlikte yaptıklarını, evden çıktıklarında kafalarını, duygularının, bedenlerinin yarısını evde bıraktıklarını söyleyen Acanal, “Ve o yarısıyla burada görevimizi yapıyoruz. Bu şekilde bu yerlere geldik. Tamamıyla yapsaydık, herhalde burası sadece  kadınlarla dolardı. Sizler de bu geldiğimiz duruma, halinize şükredin” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!