AKP’li Mehmet Metiner, Erdoğan’ı uyardı!

AKP’li Mehmet Metiner, Erdoğan’ı uyardı!

 Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinden  uyardı.

Metiner bugün yazısının bir bölümünde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki açmazları masaya yatırırken “Cumhurbaşkanı parti genel başkanı olmamalı” ifadesinde bulundu.

AK Parti 20 yıllık iktidarında ilk defa seçim anketlerinde bu denli çöküş içerisinde olduğu gözükürken AK Parti’ye yakın gazetelerin yazarları da birer birer gemiyi terk etmeye hazırlanıyor. Bunun son örneğini Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner oldu.

Bir dönem AK Parti milletvekilliği de yapmış olan Mehmet Metiner Yeni Şafak’taki “Nasıl bir sistem” başlığıyla okuyucularının karşısına çıktığı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdıracak cümleler kurdu.

“CUMHURBAŞKANI PARTİ GENEL BAŞKANI OLMAMALI”

Metiner’in yazısında mevcut sistemde Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Başkanlığı görevini yürüten Erdoğan’ı isim vermeden uyardığı görülüyor. Metiner “Cumhurbaşkanı parti genel başkanı olmamalıdır. Parti genel başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı makamının bir kişide olması, beraberinde telafisi zor üç soruna yol açabilir.” Sözleriyle Erdoğan’ı hedef alırken şuanda Türkiye’de kullanılan Cumhurbaşkanlığı sisteminin sıkıntılarını ortaya koydu.

Metiner bu sıkıntıları yazısının devamında şöyle aktardı:

“Birincisi, parti devleti algısının oluşması. İkincisi, Cumhurbaşkanının parti genel başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmalar veya verdiği demeçlerle sert siyasi tartışmaların tarafı haline gelmesi ve bu durumda kendisine oy vermeyen vatandaşlardan kopması. Bu durumda bir kısım vatandaşların devlete aidiyet bağının zayıflaması. Üçüncüsü, gündelik siyasi tartışmaların ve kavgaların tarafı olan Cumhurbaşkanının ülke meseleleri söz konusu olduğunda diğer muhalefet partilerini bir masa etrafında bir araya getirmekte yaşayacağı psikolojik ve siyasal zorluklar. Cumhurbaşkanının sadece kendisine oy veren vatandaşların/partililerin Cumhurbaşkanı, devletin de bir partinin devleti olduğu algısı, devletin bekası ve milletin birliği adına ciddi risklere yol açabilir. Cumhurbaşkanlığı makamı herkese ait olan devletin ve bir bütün olarak da milletin gerçek anlamda temsil makamı olarak işlev görmelidir.”

Kaynak: MilliGazete

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!