AKP Ve Tayyip Erdoğan Neden Sessiz?

BDP milletvekillerinden oluşan üç kişilik heyet teröristbaşı ile ikinci defa görüşmek için İmralı Adası’na gitti ve döndü.

Görüşmenin hemen ertesinde görüşmeye ilişkin tutanaklar Milliyet gazetesinde yayınlandı.  Yayınlanan tutanaklar BDP tarafından doğrulandı.

Milliyet Gazetesi’ndeki habere göre teröristbaşı  Öcalan, gene esmiş gürlemiş, çok büyük iddialar ileri sürmüş.

Teröristbaşının iddialarının çok önemli bir bölümü doğrudan AKP ve Başbakan ERDOĞAN ile ilgili. İşte, teröristbaşının iddiaları:

·  AKP’yi on yıldır ayakta tutan benim.
·  Biz, AKP’yi çıkartan gücüz.
·  İslamcıların 40 yıllık rüyasıydı, rüyalarını gerçekleştirdik. Biz AKP’ye iktidarı altın tepside sunduk.
·  Başbakan MİT’e darbe yapılınca sıranın kendisine geldiğini gördü, Başbakan vatana ihanet suçundan tutuklanacaktı.  Genelkurmay Başkanının  tutuklanması da budur. O güce Cevat Öneş ‘darbe’ dedi. Bu yüzden ben devreye girdim, yardımcı olayım dedim.

Teröristbaşı, AKP ve Başbakan’la ilgili bu iddialarının yanı sıra hem AKP’yi, hem de Milleti ve Devlet’i tehdit ediyor. İşte teröristbaşının tehditleri:

·  Benimle oynanmayacağını özellikle AKP’ye anlatmalısınız. AKP’lilerle konuşun anlatın.

·  Özal’dan beri teşebbüs içerisindeyim, akim  kaldı. Şimdi akamete uğramaması lazım. Uğrarsa, tırnak kesilirse felaket olur. Türklerde bunu bilmeli; başarısızlık orta ve üst düzey savaş, isyan, kaos hepimizin hayatı söz konusudur. Şimdi kadar yaşadıklarımız deveden kulak kalır.

·  Ne ev hapsi, ne de af bunlara gerek kalmayacak. Herkes, hepimiz özgür olacağız. Şunu bilin ki bu hamlem komployu boşa çıkaracaktır. Ben komployu aşıyorum. Başarılı olursam, Ne KCK tutuklusu kalır ne başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Ölen ölecek, ben karışmıyorum. Yalnız, herkes bilmeli ki, ‘Ne eskisi gibi yaşayacağız, ne de eskisi gibi savaşacağız’. Kendime güveniyorum. Şunu iyi bilin devlet de ben de vazgeçemeyiz.

Tutanaklar 28 Şubat Perşembe günü yayınlandı. Yayınlanmasından itibaren AKP’den ve Başbakan’dan teröristbaşının iddialarına ve tehditlerine karşı  cevap anlamında hiçbir açıklama gelmedi. Vatan gazetesinde yer alan 2 Mart Cumartesi tarihli habere göre, Başbakan Erdoğan,  bazı AK Partililerin "2. Oslo skandalı" olarak tanımladıkları tutanak olayı ve kamuoyuna yansıyan içerikle ilgili basına değerlendirme yapılmamasını isterken; kurmay kadrosu grubu kastederek "Arkadaşlar konuyla ilgili yorum yapmasınlar" talimatını verdi. Tayyip ERDOĞAN ve yardımcılarının konu hakkında yaptıkları açıklamalar sadece tutanakların  açıklanmasının sabotaj, iddiaların dedikodu ve iftira olduğuna dair… 
Hemen her konuda gerekli gereksiz konuşan Tayyip ERDOĞAN’ın  kendisini ve partisini doğrudan ilgilendiren böyle çok önemli bir konuda konuşmaması ve partili arkadaşlarına konuşma yasağı koyması çok ilginç. Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının iddiaların dedikodu ve iftira olduğunu söylemelerine karşılık BDP tarafından bunu teyit eden herhangi bir açıklama yok. BDP’liler Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının söylediklerini teyit etmek yerine tutanaklarda yer alan konuşmaların yapıldığını doğrulayan açıklamalar yapıyorlar. Bu durumda Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının tutanaklar hakkında dedikodu-iftira iddiası havada kalıyor. Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının yapmaları gereken tutanaklardaki iddia ve tehditlere cevap vermektir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Tayyip ERDOĞAN, bu konuda dut yemiş bülbül gibi sessiz. Arkadaşlarına da konuşmayı yasaklıyor. Tayyip ERDOĞAN ve arkadaşlarının bu sessizliği ister istemez bazı soruları akla getiriyor. Tayyip ERDOĞAN, hem bizim, hem de milyonlarca vatandaşımızın aklına gelen soruları cevaplamalıdır. İşte, Tayyip ERDOĞAN’ın cevaplamasını beklediğimiz   sorulardan örnekler:

·  2002’den bu tarafa tüm seçimlerde PKK’nın eylemsizlik kararı alması, partinize destek kapsamında yapılmış bir iş midir?

·  PKK, seçimlerde eylemsizlik kararı almaktan başka partinizi desteklemek için hangi eylemlerde bulunmuştur?

·  Milletvekili genel seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde PKK paralelinde kişileri aday göstererek milletvekili seçtirmeniz, verdiği destek karşılığında PKK’ya verilen bir taviz midir?

·  Teröristbaşı Öcalan hangi davranışı ile sizi tutuklanmaktan kurtarmıştır?

·  Teröristbaşının hem Hükümetinizi, hem de devleti tehdit etmesi suçtur. İşlediği bu suçtan dolayı teröristbaşı hakkında  işlem yapılması için adli makamlara şikayetçi olmayı düşünüyor musunuz?

Başbakan Tayyip ERDOĞAN yukarıda belirttiğimiz soruları cevaplamalıdır. Cevaplamadığı takdirde milyonlarca vatandaşımız, teröristbaşının kendisi ve partisi hakkında ileri sürdüğü iddiaların doğru olduğunu, Tayyip ERDOĞAN ve partisinin teröristbaşı Öcalan’dan korktuğu, çekindiği bazı hususların olduğunu kabul edecektir. 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!