Ziya Selçuk’un Kardeşi ile Devlet Okulları Arasında 25,6 Milyon Liralık Ticaret

Ziya Selçuk'un Kardeşi ile Devlet Okulları Arasında 25,6 Milyon Liralık Ticaret

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yöneticisi olduğu şirketin devlet okulları ve özel okullara 25,6 milyon TL’lik satış yaptığı belgeleriyle birlikte öne sürüldü.

İddia Sahibi Daha Önce de Dezenfektan Satışını İfşa Etmişti

Daha önce eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın kendi bakanlığına kendi şirketinden yaptığı dezenfektan satışını ortaya çıkaran Oda TV yazarı Sami Menteş, bu sefer de Ziya Selçuk’un kardeşinin yöneticisi olduğu şirketten okullara yapılan yüklü miktardaki satışların belgelerini ortaya çıkardı.

Oda TV’nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda olduğu şirket, son iki yılda başta özel okullar olmak üzere birçok kuruma 25 Milyon 678 bin 159 TL’lik satış yaptı.

2016 yılında kurulan İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yönetim kurulunda kardeş Oktay Selçuk’un yanı sıra Ziya Selçuk’a yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdemir de yer alıyor. Ziya Selçuk, bakan olduğunda sahibi olduğu Özel Maya Okulları’nı kardeşine bırakmıştı.

Şirketin 2019 ve 2020 yılına ait beyannamelere göre şirketin devlete bağlı kurumlar ve özel okullara yaptığı satışların toplamı 25 Milyon 678 bin 159 Türk Lirası olarak gözüküyor.

İşte o Belgeler

Öğretmen Maaşları En Büyük Külfet Olarak Anılıyordu

Bir yandan 25,6 milyon lira gibi astronomik ticaretler dönerken diğer yandan eğitimin bel kemiği olan öğretmenlerin maaşları Ziya Selçuk’un daha önceki açıklamalarında belirtti üzere “en büyük külfet” olarak değerlendirilmesi de yeniden gündeme geldi.

Şimdi merak edilen ise, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ne diyeceği…

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!