Afganistan’da Yönetimi Devralmaya Hazırlanan Taliban’ın, Kız Çocuklarını Zorla Götürdükleri Videolar Gündem Oldu

Afganistan'da Yönetimi Devralmaya Hazırlanan Taliban'ın, Kız Çocuklarını Zorla Götürdükleri Videolar Gündem Oldu

Ülkede tüm büyük vilayet merkezleri ve sınır noktalarını ele geçiren Taliban, başkent Kabil’e girdi. Afganistan’da yönetimin devri için hazırlıklar yapılıyor.

BBC’ye açıklamalarda bulunan Taliban sözcüsü Süheyl Şahin, Afganistan’da barışçıl bir iktidar geçişi beklediklerini bildirdi.

Sözcü Şahin, Taliban’ın kadınlar ve kızlar hakkındaki politikasının ne olacağı yönündeki soruya ilişkin, “Kadın haklarına saygı duyacağız. Politika, kadınların eğitime ve işe erişebilmesidir. Başörtüsüne dikkat edecekler, o kadar. Burka tek başörtüsü değil, başka seçenekler de var.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Taliban’ın, küçük kız çocuklarını zorla ailelerinden aldığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

“Kız çocuklarını bayıltıp tabutta taşıyorlar” notuyla paylaşılan görüntülerde, Taliban militanlarının bir kız çocuğunu zorla evinden aldığı görüldü.

Ülkede tüm büyük vilayet merkezleri ve sınır noktalarını ele geçiren Taliban’ın, günün erken saatlerinde başkent Kabil’e girdiği bildirilmişti. Nangarhar vilayetinde Talban şehir merkezinde devriyeye başlayan Taliban’ın, müzik aletlerini toplayarak yaktığı bildirildi.

'Kadın Haklarına Saygı Duyacağız' Diyen Taliban'ın, Kız Çocuklarını Zorla Götürdükleri Videolar Gündem Oldu

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!