Afganistan’da 9 Yaşındaki Kız Çocuğu 55 Yaşında Adama Satıldı!

Afganistan'da 9 Yaşındaki Kız Çocuğu 55 Yaşında Adama Satıldı!

 Afganistan’da kız çocukları para karşılığı satılıyor.

Uzun süren iç savaşın sonunda terör örgütü Taliban tarafından ele geçirilen Afganistan’da, yoksulluk çeken aileler kızlarını satıyor.

Daha önce de Badghis eyaletinde 8 yaşında, 6 yaşında, hatta 1 buçuk yaşındaki kız çocuklarının 2 bin-3 bin dolar arası fiyatlara satıldığı bildirilmişti.

Son olarak ise , 9 yaşındaki Parwana adlı bir kız çocuğununun 55 yaşında bir adam satıldığı ortaya çıktı.

Yayımlanan görüntülerde Parwana’nın babası Abdul Malik’in 55 yaşında bir adam ile anlaşarak el sıkıştığı, 2 bin 200 dolar ve koyun karşılığında satılan Parwana’nın ise satıldığı adam için gözlerine ve dudaklarına makyaj yaptığı görülüyor.

Baba Abdul Malik yaptığı açıklamada kızını sattığı için duyduğu suçluluk ve utanç duyguları nedeniyle geceleri uyuyamadığını belirtti. Abdul Malik’in 12 yaşındaki başka bir kızını da sattığı ortaya çıktı.

Parwana’yı satın alan 55 yaşındaki Kurban ise “Parwana ucuzdu, babası çok fakirdi ve paraya ihtiyacı var. Benim evimde çalışacak. Onu dövmem. Ona aileden biri gibi davranacağım. Nazik olacağım” dedi.

Abdul Malik ise Kurban’a “Bu senin gelinin. Lütfen ona iyi bak. Artık ondan sen sorumlusun, lütfen onu dövme” diye konuştu.

Kaynak: CNN International

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!