Adalet Bakanı Gül: “Biz insanımıza baktığımızda hak ve özgürlük görüyoruz”

Adalet Bakanı Gül:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısında  açıklamalarda bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşma yapan Adalet Bakanı Gül, Biz insanımıza baktığımızda hak ve özgürlük görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hukuk devletinin bir grubun değil milletin kararı ve tercihi olduğunu söyleyen Bakan Gül, şöyle konuştu:

“Elinde çekiç olan, herkesi çivi gibi görür. Eski Türkiye’de hukukun eline çekiç verdiler ve herkesi çivi gibi gördü. Kimisini inancından, kimisini siyasi görüşünden, kimisini kılık kıyafetinden suçlayan bir hukuk vardı. Bugün ise sadece hukuk ve hukukun üstünlüğü var. Yeni Türkiye’de başka arayışlara yer yoktur. Biz insanımıza baktığımızda hak ve özgürlük görüyoruz. Sadece insanımızı öncelemeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları hayata geçirmeye kararlıyız.”

Daha sonra Aydın Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Gül, gazetecilerin yeni yapılacak Adliye Sarayı Hizmet Binası ile ilgili sorularını cevapladı. Adalet hizmeti açısından Aydın’ın en önemli sorununun adliye olduğunu söyleyen Bakan Gül, şunları kaydetti:

“Adalet hizmetleri alanına bakacak olursak, biliyorsunuz Aydın’ımızın en önemli sorunu adliyeydi. Bu konuda çok önemli neticeler elde ettik. Aydın’ımıza yakışır şekilde yaklaşık 100 bin metrekarelik kullanım alanına sahip adliye projesini tamamladık. Önümüzdeki ay ihalesi yapılacak ve inşaata başlanacak. Geçtiğimiz ay Sayın Cumhurbaşkanı onayı verdi. Bütçesi ve ödenekleri hazırlandı. Mevcut adliyemizin 10 katı büyüklüğünde bir yer olacak. Tüm vatandaşlarımızın hizmetlerini çok daha güzel bir şekilde alacağı adliyeyi yapacağız. Bundan dolayı gururluyuz. Ümit ediyorum; en kısa zamanda inşaat başlayacak. Söke, Bozdoğan, Germencik adliyelerimizin de yapımına yönelik projelerin bir kısmı tamamlandı. Nazilli Adliyesi’nin genişletilmesi hususunda da çalışmalarımız devam ediyor.”

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!