ABD’deki Kongre baskınındaki ”boynuzlu” isyancıya şok ceza!

ABD'deki Kongre baskınındaki ''boynuzlu'' isyancıya şok ceza!

ABD’de  eski Başkan Donald Trump’ın destekçileri tarafından 6 Ocak’ta Kongre binasına yapılan saldırıya katılan,  boynuzlu kürk şapkası, çıplak göğsü ve yüz boyasıyla  tanınan Jacob Chansley, saldırıdaki rolü nedeniyle 41 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Resmi bir kovuşturmayı engellemekten ağır bir suçlamayı kabul eden Chansley, binaya giren ilk isyancılar arasındaydı. Kalabalığı kızdırmak için bir boğa kullandığını kabul etti.

Şiddetle suçlanmamasına rağmen savcılar, Arizona’lı Chansley’nin ”Kongre isyanının halka açık yüzü” olduğunu ve saldırıya bir silahla girdiğini, polisin binayı terk etmek için tekrarlanan emirlerini görmezden geldiğini ve saldırıdan hemen sonraki günler eylemlerinden böbürlendiğini belirtti.

Chansley, mahkum edilmeden önce ABD Bölge Yargıcı Royce Lamberth’e Kongre binasına  girmesinin yanlış olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu kabul ettiğini söyledi. Bir isyancı olmadığını  ve isyan sonrasında haberlerde gösterilme biçiminden rahatsız olduğunu vurgulayan Chansley, ”Bir bahanem yok. Hiçbir mazeret yok. Davranışım savunulamaz” dedi.

Chansley’nin avukatı Albert Watkins de Chansley’nin uzun süredir teşhis edilen akıl hastalığından muzdarip olduğunu ve gerçekten pişmanlık duyduğunu söyledi.

Yargıç Lamberth ise, “Yaptığın şey korkunçtu. Kendini isyanın merkezi yaptın” dedi.

Chansley’nin tepesinde bir mızrak ucu olan bir bayrak direği tutan ve uluyan gibi görünen görüntüsü, isyandandaki en çarpıcı görüntülerden biriydi.

Kendisini daha önce ”QAnon Şamanı” olarak adlandıran Chansley,  Biden’ın yeni başkan olarak onaylanmasını birkaç saat geciktirmeyi başaran 6 Ocak saldırısıyla ilgili olarak suçlanan 600’den fazla kişiden biriydi ve 10 aydır hapisteydi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!