ABD’de ‘Türk Demokrasi Projesi’ Adlı Bir Dernek Kuruldu: Kurucular Arasında CHP Vekili Firari FETÖ’cü Aykan Erdemir Var!

ABD'de 'Türk Demokrasi Projesi' Adlı Bir Dernek Kuruldu: Kurucular Arasında CHP Vekili Firari FETÖ'cü Aykan Erdemir Var!

Amerika’nın başkenti Washington’da, ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı bir dernek kuruldu. Derneğin kurucuları arasında John Bolton ve Jeb Bush da var.

ABD’nin başkenti Washington’da ‘Türk Demokrasi Projesi’ adlı bir dernek kuruldu. Derneğin kurucuları arasında Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski Florida Valisi Jeb Bush, İtalya’nın eski Dışişleri Bakanı Sant’Agata gibi isimler bulunuyor.

Turkish Democracy Project (Türk Demokrasi Projesi) isimli derneğin internet sayfasında “Son yıllarda, Türkiye’nin iç politikası giderek demokratik olmaktan çıkarken, saldırgan dış politikası bölgede tehlikeli bir istikrarsızlığa neden oluyor. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türkiye, dünyanın iki numaralı gazeteci hapishanesi, İslamcı aşırılık için iyi bir sığınak ve MENA ve Akdeniz bölgelerinde bir saldırgan haline geldi.” ifadeleri yer alıyor.

Sitede ayrıca, “Türk Demokrasi Projesi, Türkiye’nin son zamanlarda demokrasiden uzaklaşmasına ve otoriterliğe dönüşmesine yanıt olarak oluşturulmuş, kâr amacı gütmeyen, partizan olmayan, uluslararası bir politika örgütüdür” açıklamasına yer verilmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olarak ayrıca, ” Geçen yüzyılın büyük bir bölümünde Türkiye, liberal idealler ve kültürel özgürlük alanında güvenilir bir müttefik ve modeldi. Ancak son yıllarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası toplumdaki konumunu ve özgür ve liberal demokrasi statüsünü önemli ölçüde değiştirdi.

(Erdoğan) aşırılıkçı grupları destekledi, Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar uzanan çatışmaları desteklemek için malzeme gönderdi, etnik azınlıklara zulmetti, özgür basını yok etti, siyasi muhalifleri hapse attı ve öldürdü, demokratik kurumları aşındırdı, Türkiye’nin tüm kurumlarına yolsuzluk yaydı. Aynı zamanda, Türkiye ekonomisi, Erdoğan’ın politikalarının bir sonucu olarak ciddi bir ekonomik gerileme yaşadı. Hukukun üstünlüğü bozulurken ve yolsuzluk yaygınlaşırken, Erdoğan ve oligarkları servet ve güç toplamaya devam ediyor. 2020’de Freedom House örgütü, Türkiye’yi resmen “özgür değil” ilan etti” deniliyor.

Derneğin internet sitesinde ‘misyonumuz’ başlığı altında ise, “Türk Demokrasi Projesi, Türkiye’yi daha demokratik politikalar benimsemeye teşvik etmeye ve Türkiye’nin demokratik kurumlarının, insan haklarının korunmasına ve ekonomik refahına yönelik sürekli erozyona yanıt vermeye kararlıdır. Türkiye’nin kendisini demokrasinin ve kültürel özgürlüğün temel ilkelerine yeniden adayarak bir kez daha güvenilir bir bölgesel ve uluslararası ortak olabileceğine inanıyoruz. Bu amaçla, diyalog ve savunuculuk yoluyla demokratik reformu teşvik ederek ileriye doğru açık bir yol sağlamayı umuyoruz.” açıklaması yer alıyor.

KURUCULAR ARASINDA İLGİNÇ İSİMLER VAR

Türk Demokrasi Projesi’nin kurucuları arasında, ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, GW.Bush kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush, İtalyanın eski Dışişleri Bakanı Sant’Agata ve eski CHP’li vekil firari FETÖ’cü Aykan Erdemir de var.

Geçtiğimiz aylarda, ABD merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı (FDD), ABD’nin yeni başkanı Joe Biden için “Trump’tan Biden’a: ABD Ulusal Güvenlik Politikalarının Geleceği” başlıklı rapor hazırlamış; 152 sayfalık raporda Türkiye ile ilgili bir bölüme de yer verilmişti.

Türk Demokrasi Projesi adlı derneğin kurucularından firari FETÖ’cü eski CHP vekili Aykan Erdemir, bu kısımda Türkiye’ye karşı cezalandırıcı ve tehditkar olunması istemişti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!