ABD: YPG’ye silah vermemiz hataydı

ABD: YPG'ye silah vermemiz hataydı

ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) E. Korgeneral Ben Hodges yaptığı açıklamada “Geçmişte YPG’ye silah vermemiz hataydı. Bunun bir hata olduğunu Türkiye ile ilişkilere verdiği zarardan anlıyoruz. Bu hatayı düzeltebiliriz. YPG ile geçici bir ilişki yerine Türkiye ile ittifakımızı korumaya odaklanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Hodges  açıklamasına şöyle devam etti; “Türkiye’nin S-400’ler yüzünden F-35 programından çıkartılmasını destekliyorum. Tabikide Türkiye istediği silah ve savunma sistemini alma hakkına sahip. Ama, hiçbirimiz S-400 ve F-35’leri aynı bölgede kullanarak teknoloji kaybetme riskine giremeyiz. S-400’ler başka görevlerde kullanılabilir, Rusya’ya geri verilebilir, Türkiye’nin füze savunma ihtiyacı farklı bir çözümle giderilebilir. Ankara’nın, Washington’daki yeni hükümete bir şans vermesi Türk müttefiklerimizin çıkarına olabilir.”

Pentagon’dan Türkiye’ye Rus Füzelerinin Teslimi Çağrısı Yaptı

Öte yandan, ABD, Türkiye’yi Rus S-400 füzelerinin teslimatına devam etmemeye ve Ankara’nın Moskova ile ikinci bir sistemin teslimatı konusunda görüşmelerde bulunduğu için halihazırda edindiği ekipmanı iadeye çağırdı. Pentagon sözcüsü John Kirby, “Yine Türkiye’yi S-400 teslimatında ilerlememeye çağırıyoruz” dedi. “F-35 ile uyumsuz olduğuna inanıyoruz ve Türkiye bu programdan uzak duruyor. Yine, onları korumamaları için teşvik ediyoruz.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!