ABD, Türkiye’ye Seyahat Kısıtlaması Getirdi

ABD, Türkiye'ye Seyahat Kısıtlaması Getirdi

ABD, vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat etmeyin uyarısı yaptı. ABD hükümeti, çalışanlarının Hakkari ve Şırnak gibi tehdit seviyesini 4 olarak belirlediği illere ve Türkiye/Suriye sınırının altı mil (on kilometre) içindeki herhangi bir bölgeye önceden onay almaksızın seyahat etmelerini de kısıtladı.

ABD, “terör, keyfi gözaltılar ve COVID-19 nedeniyle Türkiye’ye seyahatinizi yeniden düşünün. “uyarısı yaptı.

ABD vatandaşlarına geçilen mesajda, “ Şu bölgelere seyahat etmeyin” denildi.

Belirtilen illler:

Şırnak ili, Hakkari ili ve terör nedeniyle Suriye sınırına altı mil (on kilometre) mesafedeki herhangi bir alan. (Seviye 4)

Terör örgütleri Türkiye’de olası saldırılar planlamaya devam ediyor. Teröristler, turistik yerleri, ulaşım merkezlerini, pazarları/alışveriş merkezlerini, yerel yönetim tesislerini, otelleri, kulüpleri, restoranları, ibadet yerlerini, parkları, büyük spor ve kültürel etkinlikleri, eğitim kurumlarını, havaalanlarını ve diğer kamusal alanları hedef alarak saldırabilirler.

Türkiye’de güvenlik güçleri, siyasi güdümlü görünen yetersiz veya gizli kanıtlara ve gerekçelere dayanarak terör örgütleriyle bağlantılı oldukları iddiasıyla ABD vatandaşları da dahil olmak üzere on binlerce kişiyi gözaltına aldı. ABD vatandaşları, Türkiye’den ayrılmalarını engelleyen seyahat yasaklarına tabi tutuldu. Türkiye Hükümeti tarafından açıkça onaylanmayan gösterilere katılmak ve hükümeti eleştirmek (sosyal medya dahil) tutuklama ile sonuçlanabilir.

Türkiye’ye seyahat etmeye karar verirseniz:

  • ABD Büyükelçiliğinin COVID-19 ile ilgili web sayfasına bakın.
  • CDC’nin Seyahat ve COVID-19 ile ilgili web sayfasını ziyaret edin.
  • Turistlerin uğrak yeri olan yerlerde tetikte olun.
  • Gösterilerden ve kalabalıklardan kaçının.
  • Tanımlanabilir güvenlik önlemleri olan otellerde kalın.
  • Yerel medyayı izleyin ve planlarınızı hızla değiştirmeye hazır olun.
  • Yüksek Riskli Bölgelere Seyahat için web sitemizi ziyaret edin.
  • Uyarıları almak ve acil bir durumda sizi bulmayı kolaylaştırmak için Akıllı Gezgin Kayıt Programına (STEP) kaydolun.
  • Dışişleri Bakanlığı’nı Facebook ve Twitter’da takip edin.
  • Türkiye Suç ve Güvenlik Raporunu İnceleyin.
  • Yurtdışına seyahat eden ABD vatandaşlarının her zaman acil durumlar için bir acil durum planı olmalıdır. Gezgin Kontrol Listesini gözden geçirin.
  • Şırnak İli, Hakkari İli ve Suriye Sınırına altı mil (on kilometre) mesafedeki Herhangi Bir Bölge – Seviye 4: Seyahat Etmeyin

Terör gruplarının devam eden saldırı tehdidi, silahlı çatışma ve iç karışıklık nedeniyle Şırnak ili, Hakkari ili veya Türkiye/Suriye sınırının altı mil (on kilometre) içindeki herhangi bir bölgeye seyahat etmeyin. Bu bölgelerde intihar bombalamaları, pusu, araba bombası patlamaları ve el yapımı patlayıcıların yanı sıra ateş etme ve şiddete yol açan yasadışı barikatlar dahil olmak üzere terör saldırıları meydana geldi. ABD hükümeti çalışanlarının bu illere ve Türkiye/Suriye sınırının altı mil (on kilometre) içindeki herhangi bir bölgeye önceden onay almaksızın seyahat etmeleri kısıtlanmıştır.

ABD, COVİD-19 sebebiyle Türkiye dahil 61 ülkeye uyguladığı “Seyahat etmeyin” uyarısını böylece “Seyahatinizi Gözden Geçirin” şeklinde bir basamak düşürerek revize etmiş oldu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!