AB ve Taliban heyetleri Doha’da görüştü

AB ve Taliban heyetleri Doha'da görüştü

AB ve Taliban yönetimi heyetleri Doha’da bir araya geldi ve insani yardım konusunu görüştü.

Taliban yönetimi Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdulkahir Balki, AB heyeti ile Afganistan’daki durumu ve özellikle ileriye çabaları görüşmek üzere Doha’da iki günlük toplantı yaptıklarını söyledi.

Tolo News’in haberine göre, Balki, görüşmeni Dışişleri Bakanı Vekili Emir Han Muttaki ve AB’nin Afganistan Özel Temsilcisi Tomas Niklasson başkanlığındaki heyetler arasında yapıldığını belirtti.

Balki, görüşmede Afganistan’a insani yardım, sağlık ve güvenlik konusu ile Afganistan’dan çıkmak isteyen insanlar için güvenli geçiş konusunun ele alındığını ifade etti.

Balki, ”AB heyeti Afgan halkına yardım etmeye devam etme konusundaki istekliliğini ifade etti. İnsani yardımların koordinasyonu ve Kabil’de insani yardım ofisinin varlığının gerekliliği konusunda bilgi verdi” dedi.

Balki, ”İslam Emirliği” heyetinin siyasi hususların insani destekten ayrılması çağrısında bulunduğunu ve baskı yerine işbirliği yoluyla ilerlemenin gereğini vurguladığını kaydetti.

İki günlük diyalog sürecinin son aşamasında AB, ”İslam Emirliği” ve Katar yetkilileri arasında üçlü toplantı yaptığını ve tüm tarafların bu tür görüşmelere devam etme konusunda anlaştığını söyledi.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!