AA, Reuters’a Karşı Ahmet Hakan’ı Konuşturdu

AA, Reuters'a Karşı Ahmet Hakan'ı Konuşturdu

İngiliz haber ajansı Reuters’ın Türkiye ve Fransa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının 1 Temmuz’dan itibaren esnetileceğini duyurduğu haberinde, Türkiye için tercih ettiği fotoğraflar basın meslek örgütleri, gazeteciler ve Türk halkından büyük tepki topladı.

Reuters’in Fransa’ya dair haberinde, tedbirlerin esnetilmesiyle turistlerin Paris’e döndüğü, bir çiftin pandemi nedeniyle yarıda kalan balayını burada tamamladığı anlatılırken, Türkiye’ye ilişkin haberde kepengi kapalı dükkanlar önünde bir kağıt toplayıcısının fotoğrafı servis edildi.

Haberlerde Türkiye’ye ait olduğu belirtilen fotoğraf, Türk medyasının temsilcileri ile gazeteciler ve basın meslek örgütleri tarafından “Türkiye’deki mevcut durumla ilgisi olmadığı” ve “manipüle edildiği” belirtilerek, eleştirildi.

Anadolu Ajansı, Reuters’in Türkiye’ye yönelik bir ‘algı oyunu’ yapmaya çalıştığını anlatmak için yandaş medya yöneticileriyle konuştu.

AA’nın konuştuğu isimler arasında AKP’ye yakınlığıyla bilinen Demirörenlerin Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun da var

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun, uluslararası haber ajanslarının eskiden belli bir tarafsızlıklarının söz konusu olduğunu, prestijli kanallar olduklarını ifade etti.

Coşkun, “Artık bir referans olmaktan çıktılar. Taraf haline geldiler. Manipülasyon yapmaya başladılar. Bu da bunun en çarpıcı örneği. Bu son yasakların, kısıtlamaların kaldırılmasıyla ilgili fotoğraf artık bunun zirve noktası. Türkiye’ye bakışlarını bundan daha iyi ortaya koyamazlardı. Çok bariz, aşağılık bir manipülasyon olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

AA’nın haberinde Yeni Şafak, Diriliş Postası, Kanal 7 gibi AKP’li temsilcilerin de görüşlerine başvurulması şaşırtmadı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!