Dostum, hemşehrim, yazar, gazeteci Adnan Şenel’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Acım büyük. Hayatının en verimli döneminde geçirdiği beyin kanaması O’nu aramızdan ayırdı. Takdir böyleymiş. Kendisini Türk Ocakları Kuşlukta Yazarlar Edebiyat Topluluğu’nda, gözlerindeki sıkıntı yüzünden zihninde tamamlayıp yazıya öyle aktardığı romanlarıyla tanımış, beyefendiliği ve şakacılığı ile de çok sevmiştim. Topluluğumuzun direklerinden biriydi. İyi bir insan, yazar, arkadaş ve aile babası idi. Parlak bir zekâsı vardı. Milliyetçi dergi ve gazetelerin birçoğunda yazılar yazmıştı. İnsan ve toplum psikolojisini iyi bilirdi. Sinema konusundaki birikimi müthişti. Akıcı bir Türkçesi vardı. Yazdığı tarihi ve polisiye romanlar kadar çeşitli gazete ve dergilerdeki yazıları, araştırmaları da önemlidir. Sofrasına konuk olmuştum. Birkaç gün Cide’de evimi de şenlendirmişti. Onu unutmayacağım.
Hasan Basri Şenel Abiye, ailesine, sevenlerine, Türk Ocakları Kuşlukta Yazarlar Topluluğu ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Nur içinde yatsın. Mekânı cennet olsun. Adnan kardeşimizi çok özleyeceğim.
Cenazesi, 26 Nisan’da, Cebeci Asri Mezarlığına, oradaki camide kılınan öğlen namazından sonra defnedildi.
Allah rahmet eylesin.
Adnan Şenel Kimdir?
Yaprak dökümü devam ediyor… Eli kalem tutan ülküdaşlardan birini daha kaybettik: Adnan Şenel’e rahmet ola…
Yeni Düşünce’nin 1983 yılında açtığı makale yarışmasında başarılı olan Adnan Şenel kardeşimiz bana göre ELMA ve BIÇAK ile 12 Eylül’ü en doğru değerlendiren romanlardan birini yazmıştı.
1961 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Kastamonu-Taşköprü’lü. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü mezunu. Mezun olduktan sonra kısa süreliğine kamu görevinde bulundu. Ardından basın-yayın sektörüne geçti. Yeni Forum, Yeni Düşünce, Yeni Hafta, Gündüz, Hergün, Büyük Kurultay, Yeni Orkun adlı dergi ve gazetelerde yazarlık, editörlük ve yöneticilik yaptı. Eğitim, psikoloji, sinema, kültür-sanat ve dış politika konularında araştırma, inceleme yazıları, röportajları ve makaleleri yayınlandı. 2017’da Türk Ocakları Ayvaz Gökdemir Edebiyat Ödülü’nü, 2019’da Selçuklu Vakfı Emine Işınsu Roman Ödülü’nü aldı. 2017’de yayınlanan “Selanik İçinde Sala Okunur” romanı, Mostar Dergisinin “Tarihi Roman” yarışmasında birinci oldu. Türk Ocakları Sanat Edebiyat Kurulu, Kuşlukta Yazarlar Topluluğu, Sinemasalı Topluluğu, Türk Yurdu Dergisi Yayın Kurulu, Yeni Türkiye Dergisi Yayın Kurulu ve İLESAM üyesidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
ESERLERİ:
Araştırma-İnceleme:
1.Doğu ve Batı’da Düşüncenin Temelleri (Kamer -1993)
2.Sinema/Sızlar İçimizde (Kurgan Edebiyat-2018)
Romanlar:
1.Şafak Sözü’ roman (Elips – 2006 / 44 Yayınları – 2017)
2.Ölümden Önce Aşk Vardı (Elips – 2009 / Kamer – 2019)
3.Kaçak Yürek (Elips – 2011 / Kamer – 2019)
4.Elma ve Bıçak (Kurgan Edebiyat – 2012 / “Secdeden Sehpaya Elma ve Bıçak” adıyla Kamer – 2017)
5.Mezardaki Göz (Kurgan Edebiyat – 2014 / Kamer – 2019)
6.Selanik İçinde Sala Okunur (Eşik – 2017)
7.Heymeymoro (Eşik – 2018)
8.Şeytan Parçacığı (Kamer – 2019)
(Özgeçmiş alıntıdır.)
Not: Korona salgını sonrası vurulduğumuz aşıların bir tesiri olduğunu düşündüğüm beyin kanaması O’nu aramızdan aldı. Çok aşı olan dostlarıma uyarımdır; korasprin ve propolise devam edin. Hacamat yaptırın. Sizler benim için değerlisiniz.