65 yaşında üniversiteli oldu

featured

Liseden mezun olduğu 1975 yılında ailevi nedenlerle üniversite eğitimi alamayan Hülya Coşkuntuna, çocuklarının da desteğiyle bu yıl girdiği sınavda başarılı olup, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Felsefe Bölümü’nü kazandı.

Emekli Coşkuntuna, fakülte binası önünde yaptığı açıklamada, üniversite hayalinin hep var olduğunu belirterek, “Çocuklarım büyüdü, onları evlendirdim, şimdi daha rahatım. Ben de üniversiteli olmak istedim. Bu yaştan sonra neden imtihana girdiğimi, çalışacak, okuyacak insanların yerini aldığımı söyleyenler oldu ama ben buna karşıyım. Gençlere örnek olacağımı düşünüyorum. Hiçbir yaşta yapamama diye bir şey yok, her şey yapılabilir, buna okumak da dahil” dedi.

Coşkuntuna’ya çiçek takdim eden KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil de “Hülya Hanım herkese çok güzel örnek oldu. Çalışınca her şeyin başarılabileceğini en güzel şekilde gösterdi. Tebrik ediyorum kendisini, okumak ve bir şeyler üretmek lazım. Bizim öğrencimiz olduğu için de çok memnunuz” diye konuştu. (AA)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!