3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali İçin Başvurular Başladı

featured

 

Festivalimiz ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır.

 

SİNEMA SANATININ ANTİK BULUŞMASI

3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından 19-20 Ekim tarihlerinde yapılacak.

FESTİVAL IÇIN BAŞVURULAR BAŞLADI.

3.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivalİ geçmişten günümüze, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel, tarihi, turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Film Günlerinin öncelikli amacı, “Tarihin Sıfır Noktası” olarak nitelendirilen, UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin tanıtımını, değerini vurgulamak ve Dünya çapında tarihi ve turistik yönden giderek artan bu ilgiyle insanları bölgeye çekmektir.

Yapılacak turlar ve gezilerle bölgenin turistik faaliyetlerle canlandırılması, film etkinliğindeki gösterilerle, yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlamak ve bölgeye konuk olarak gelecek olan yönetmen, yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlamak festivalin hedefleri arasında.

GÖRSEL: Hürriyet

Festivalimiz ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip ÇADIRCI, festivale ilişkin yaptığı açıklamada;
“Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’nin üçüncü yılına girdik. ‘Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği’ olarak bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Festivalimiz ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır.

Göbeklitepe, insanlık tarihine ışık tutan bir arkeolojik keşif olarak bilinir. Ancak bu muazzam tarih öğesinin yanı sıra, sinemanın büyülü dünyası da son üç yıldır Göbeklitepe’de bir araya geliyor.

‘Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’ne Dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema ve sanat severleri, sinema akademisyenlerini bir araya getirerek, kültürel bir köprü oluşturuyor. Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda insanların farklı kültürlerini ve bakış açılarını anlamalarına yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıkaracak.

‘3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali’ sinema sanatını ve kültürünü dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sinemacılarla buluşturarak, büyüleyici bir deneyim sunacak” dedi.

GÖRSEL: Hürriyet

5 Şubat tarihinde başlayan başvurular, 30 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.

Göbeklitepe UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer aldığı için Film Festivali, uluslararası formatta yapılıyor. Geçen yılı yapılan 2. Göbeklitepe Film Festivaline  81 ülkeden 751, Türkiye’den de 202 film katıldı.

Kısa metrajlı ve kurmaca dalında yapılacak festival ön ve ana jüri tarafından değerlendirmeye alınarak ilk üç belirlenecek.

3.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali‘ne 5 Şubat tarihinde başlayan başvurular, 30 Ağustos 2024 tarihine kadar filmfreeway kanalıyla yapılabilecek.

GÖRSEL: Sputnik

19-20 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak. Yönetmen, yapımcı, oyuncuların da katılımıyla düzenlenecek festivalin birinci ve ikinci günlerinde film gösterimleri yapılacak. Festivalde film oyuncuları ile söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Festival, Gala Gecesi ve ödül töreni ile son bulacak.

19-20-Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek Film Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Haliliye Belediyesi, Akçakale Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından destekleniyor. “Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali” Dünya genelinden gelen sinemacıları, sinema ve sanat severleri, sinema akademisyenlerini bir araya getirerek, kültürel bir köprü oluşturuyor. Festival, sadece sinemayı değil, aynı zamanda insanların farklı kültürlerini ve bakış açılarını anlamalarına yardımcı olan bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!