A Milli Takım, EURO 2024’e katılmayı garantiledi

featured

A Milli Futbol Takımı, Letonya’yı 4-0 mağlup ederek grupta liderliğe yükseldi ve EURO 2024’e gitmeyi garantiledi. Maç, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynandı ve TRT 1 tarafından canlı yayınlandı. İşte maçla ilgili detaylar:

  • Türkiye, Letonya karşısına baskılı bir oyunla başladı.
  • İlk yarıda Yunus Akgün’ün 21. dakikada attığı gol, VAR incelemesi sonucunda ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıda ise A Milli Takım şov yaptı:

    1. dakikada Yunus Akgün’ün muhteşem golüyle 1-0 öne geçildi.
    1. dakikada Cenk Tosun’un kafa golüyle skor 2-0 yapıldı.
    1. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle fark 3’e çıkarıldı: 3-0.
  • 90+2. dakikada Cenk Tosun bir kez daha sahneye çıkarak skoru 4-0’a taşıdı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve A Milli Takım, Letonya’yı ilk kez iç sahada da mağlup etti. Bu zaferle Türkiye, EURO 2024’e katılma hakkını garantiledi.

Grubun lideri olmamızda etkili olan üçlü averaj sistemi, takımların birbirleri arasında oynadıkları maçlar hesaplanarak belirleniyor.

Hırvatistan-Galler maçı 1-1 berabere sonuçlandı. Türkiye, Hırvatistan’a 0-2 yenildi. Türkiye, Galler’i 2-0 yendi. Hırvatistan, Türkiye’ye 0-1 yenildi. Galler, Hırvatistan’ı 2-1 mağlup etti.

Sonuçlara göre ve 3’lü averaj sistemine göre Türkiye 6, Galler 4, Hırvatistan 4 puanda kaldı. 3 takımın da 16 puana sahip olması durumunda Galler puanını 7’ye yükselterek Türkiye ile birlikte gruptan çıkan takım olacak.

Sonuç olarak, Türkiye 16 puana ulaşarak üçlü averaj sistemiyle gruptan çıkmayı garantiledi. Galler ile oynanacak son maç, 21 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek ve grubun sonucunu belirleyecek.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!