2021 Eurovision Şarkı Yarışması Seyircili Düzenlenecek

2021 Eurovision Şarkı Yarışması Seyircili Düzenlenecek

Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışmasıyla ilgili karar verildi. Eurovision Şarkı Yarışması 2020 yılında salgın nedeniyle ertelenmişti. Bu sene yapılması planlanan yarışmanın nasıl olacağı, seyircilerin katılıp katılamayacağı merak ediliyordu.
65. Eurovision Şarkı Yarışması, koronavirüs salgını olmasına rağmen seyircili olarak yapılacağı açıklandı. Hollanda haber ajansı ANP’nin haberine göre; 18-22 Mayıs tarihlerinde Rotterdam kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması seyircili olarak düzenlenecek. Hollanda Hükümeti’nin yarı final ve daha sonra finalin, seyircilerle düzenlenmesine izin verdiği ifade edildi.
Hollanda’da Covid-19 vaka sayılarının yüksek olduğuna değinen organizatörler, bu nedenle yarışmanın seyircili olarak yapılıp yapılmayacağıyla ilgili belirsizliğin sürdüğünü açıklamıştı.
“Türkiye Yarışmaya Katılmıyor”
Türkiye, 2013 yılından itibaren TRT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamayla Eurovision’a katılmama kararı aldı. Bunun sonrasında Eurovision resmi sitesinde Türkiye’nin şarkı yarışmasından çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Ancak TRT’nin Avrupa Yayın Birliği’nin bir üyesi olmaya devam ettiğini, istediği zaman yarışmaya yeniden katılabileceğini belirtti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!