2021 ALES/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

2021 ALES/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 2021 1. Dönem sınavı 2 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Sınava giren adaylar şimdi merakla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca;

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2 Mayıs 2021’de yapılan sınavın ardından, 3 Mayıs’ta temel soru kitapçığını paylaşıldı. Adaylar temel soru kitapçığına 10 gün içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak tüm sorulara ve cevaplarına ulaşabilirler.

Sınavın gerçekleştirilmesinin ardından adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. ÖSYM’nin internet sitesinden yer alan sınav takvimine göre 2 Mayıs 2021’de yapılan ALES 1. Dönem sonuçları 27 Mayıs’ta açıklanacak. Adaylar sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesinden giriş yaparak görüntüleyebilecek.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!