Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

Yaz Tatili Ne Zaman Başlayacak?

17 günlük tam kapanma sürecine girilmesiyle birlikte eğitim – öğretimin nasıl ilerleyeceği öğrenci ve veliler tarafından merak ediliyor. Tam kapanma dönemine girilmesi ile beraber, tüm kademelerde uzatan eğitim kararı alındı. Okulların ne zaman açılacağı, sınavların nasıl yapılacağı ve yaz tatili tarihi ne zaman olacağıyla ilgili öğrenci ve veliler açıklamaları beklemekteydi. Konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan geldi.

Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde eğitimde merak edilenlere ilişkin sorularla ilgili açıklamalarda bulundu.

MEB Bakanı Ziya Selçuk, “15 Şubat’taki ara tatili iki hafta yerine üç hafta yaptık. Başka bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz’da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz’a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok.” şeklinde açıkladı.

Destekleme ve yetiştirme kurslarını hep açık tutmalarının aslında bir telafi olduğunu söyleyen MEB Bakanı Selçuk, “Biz her bir öğrencinin durumunun ne olduğunu, canlı derse katılımını ya da çeşitli ödevlere olan yaklaşımını, süreçteki birtakım özelliklerini, geçmişteki notlarını bunların hepsini biliyoruz.” dedi.

Eksiği olan öğrencilerin belirlediğini ve öğretmenlerin o çocuklara özel ders verdiğini, bunun bir tamamlama çalışması olduğunu ifade eden Selçuk, yazın kritik gruplara özel kamplar düzenleneceğini ifade etti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!