2 Kasım koronavirüs ve aşı tablosu

2 Kasım koronavirüs ve aşı tablosu

Sağlık Bakanı Koca, ”18 yaş ve üstü nüfusta birinci doz aşı oranımız yüzde 90’a yakın. İkinci doz oranımız yüzde 79 seviyesinde. İkisi arasında 11 puan fark var. Bu farkı kapatmalıyız. Aşının süreci stabil hale getirdiği ve can kayıplarını azalttığından şüphemiz yok” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 361 bin 533 test yapıldı ve 29 bin 796 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 224 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 29 bin 837 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 78,70, birinci doz ortalaması yüzde 89,38 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 116 milyon 663 bin 497 olarak açıklandı.

Ordu ilk sırada 

Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Edirne oldu.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Bayburt, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Mardin, Muş, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa.

Koca’nın sosyal medya mesajı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tabloya ilişkin Twitter hesabından,”18 yaş ve üstü nüfusta birinci doz aşı oranımız yüzde 90’a yakın. İkinci doz oranımız yüzde 79 seviyesinde. İkisi arasında 11 puan fark var. Bu farkı kapatmalıyız. Aşının süreci stabil hale getirdiği ve can kayıplarını azalttığından şüphemiz yok. Fakat tek doz, sonuç almak için yetersiz!” mesajını paylaştı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!