Orduevlerine girişi yasaklanan emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’ye kovuşturmaya yer yok kararı

Orduevlerine girişi yasaklanan emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’ye kovuşturmaya yer yok kararı

15 Temmuz sonrası FETÖ’den boşalan yerlere Menzil tarikatının doldurulduğunu, asker olmak isteyen Şehit/Gazi yakınları için ayrılan kontenjanlara dahi tarikat mensuplarının getirildiğini gündeme getirdiği gerekçesiyle hakkında 4 soruşturma açılan emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli’nin orduevlerine girişi yasaklanmıştı. Hakkında başlatılan 4 soruşturmadan biri TCK. 301’dendi.Kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Konuyla ilgili Haberiniz.com.tr’ye konuşan emekli Gazi Üsteğmen Erhan Kaleli;

“Jandarma Genel Komutanlığı’na FETÖ benzeri yeni tarikatların sızmalarının önüne geçilmesi için uyarı niteliğinde yapmış olduğum paylaşımlara istinaden jandarma Genel Komutanlığı ve Org. Arif Çetin’in şikayetleri ile hakkımda farklı dönemlerde 4 adet soruşturma açılmıştı. Bu da yetmemiş, belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir Gazi’nin orduevlerine girişi yasaklanmıştı. Üstelik, mevcut yönetmelikte ‘’orduevlerinde siyaset yapanların’’ orduevlerine girişinin yasaklanması gerekirken, yılda bir defa ancak giriş yaptığım orduevlerinde böyle bir durum söz konusu dahi olmadığı halde. Sırf tarafıma gözdağı vermek ve orduevlerine girişimi yasaklamak için İç İşleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı’nın talebiyle 6 Ağustos 2021 tarihinde alelacele’’kişiye özel’’ bir yönetmelik çıkarmıştır. Yönetmeliğe, Jandarma Genel Komutanlığı aleyhinde beyan ve faaliyette bulunanların orduevlerine girişinin yasaklanacağı hükmü fazladan eklenmiştir. Orduevlerine giriş yasağı Genelkurmay Başkanlığının inisiyatifinde iken, bu inisiyatif de Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı’nın inisiyatifine kadar düşürülmüştür. Haksız, hukuksuz, mahkeme kararı olmadan, kişiye özel yönetmelik çıkararak ve tümüyle keyfi bir şekilde tarafıma yasak konulmuştur. Bu, görevi kötüye kötüye kullanma, tarikatlar hakkında iddialarıma yönelik bir araştırma yapılmaması ise suçluyu kayırmadır. Kamu görevlileri için bunlar ağır suçlardır.

Tarafıma açılan 4 soruçturmadan ilkinin sonucu bugün KYOK olarak açıklanmıştır. TCK 301’den tarafıma verilen KYOK kararı benim ilgili kurumları aşağılamadığımı, kurumlara zarar verenleri eleştirdiğimi göstermektedir. O halde, sırf bu gerekçeyle bir Gazi’nin orduevlerine girişine yasak koyan ve tarikatlar konusunda araştırma yapmayıp olayların üzerini kapatan Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerinin orduevi yasağını kaldırmaları, iddiaları ise araştırmaları gerekmektedir. Tüm bu rezalet ve hukuksuzluğa karşı yasal süreç başlatacağımı, buna sebep olanların gereken cezaları almaları ve tarikatların Jandarma’ya sızmalarının önüne geçmek için duruşumdan taviz vermeden çalışmalarıma devam edeceğimi bildiririm.” diye konuştu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!