Zorlu Holding, Azerbaycan’da Yatırım Planlıyor

Zorlu Holding, Azerbaycan'da Yatırım Planlıyor

Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov ile görüştü, yatırım için mutabakat zaptını imzaladı.

Türkiye’nin önde gelen gruplarından Zorlu Holding, Azerbaycan’da yatırım yapmak için ilk adımı attı.

Geçen hafta Bakü’ye giden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, başkent Bakü’de Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov ile görüştü. Zorlu ile Jabbarov görüşmede mutabakat anlaşması imzaladı.

Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov, iki ülke arasındaki güçlü dostluk ilişkilerinin Türk şirketlerinin Azerbaycan’daki faaliyetleri ve yatırım alanında işbirliği için elverişli koşullar yarattığını vurguladı.

Türkiye’nin, Azerbaycan ekonomisinin en büyük yatırımcılarından biri olduğu kaydedildi. Zorlu Holding, tekstil sektörü de dahil olmak üzere Azerbaycan ekonomisinin birçok sektöründe yatırımlarla projeler hayata geçirecek ve Ekonomi Bakanlığı bu projelerin uygulanması için gerekli desteği sağlayacak.

Uygulanacak proje ve yatırımların iki ülkeye fayda sağlayacağına ve Azerbaycan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklık düzeyindeki ekonomik bağları daha da güçlendireceğine olan inancı dile getirdiler.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Nazif Zorlu, şirketinin Azerbaycan ekonomisinin petrol dışı sektörünün öncelikli alanlarında büyük ölçekli projeler hayata geçirecek olmasından memnuniyet ve gurur duyduğunu belirterek, bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!