Ziraat FX Altın Tahmininde Bulundu! Gram Altında Minimum Seviye Böyle Şekillendi

featured

XAU/USD paritesi, ons altının son işlem gününü yüzde 1,3’lük bir artışla 2.281 seviyesinde tamamladı. ABD’den gelen olumlu ekonomik veriler ve Federal Rezerv üyelerinden yapılan açıklamalar, jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte değerli metale destek sağladı.

ABD EKONOMİSİ VE ALTIN FİYATLARI

ABD’deki ISM imalat verisi, 50 seviyesinin üzerinde, beklentilerin üstünde bir şekilde açıklandı ve 50,3 olarak gerçekleşti. Bu, ABD ekonomisinin soğumadığını gösterdi. ABD makro verilerinin beklentileri aşmasına rağmen, ons altının yukarı yönlü ivmesini koruduğu görüldü. Ayrıca, faiz indirimi beklentileri de ons altının daha da güçlenmesine neden oldu.

TEKNİK ANALİZ VE BEKLENTİLER

Teknik analize göre, ons altında Dolar Endeksi’nin zayıflamasıyla birlikte yukarı yönlü hareketlilik arttı. Risk iştahındaki artışla birlikte, 2290 dolar direnç bölgesine doğru güçlü bir hareket yaşandı. Alımların devam etmesi durumunda, 2300 dolar bölgesine doğru potansiyel bir yükseliş beklenebilir. Ancak kar realizasyonlarının hız kazanması durumunda, 2250 ve 2230 dolar önemli destek seviyeleri olarak öne çıkıyor.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DEVAM EDİYOR

Gram altın, önceki gün 2346 TL’yi test ettikten sonra bu sabah 2360 TL seviyesinin üzerini de test etti. Ons altının rekor kırmasıyla birlikte yükseliş eğilimi sürüyor. Kurda sınırlı geri çekilmeler yaşanırken, gram altında baskı satışları ve kar realizasyonları gözlemleniyor.

TEKNİK ANALİZ VE BEKLENTİLER

Teknik olarak ilk direnç seviyesi 2350 TL olarak izlenirken, bu seviyenin üzerinde 2360 TL ve 2370 TL seviyeleri direnç bölgeleri olarak görülüyor. Geri çekilmelerde ise 2340 TL seviyesi ilk destek olarak kabul ediliyor. Bu seviyenin altında ise 2330 TL ve 2320 TL seviyeleri diğer destek bölgeleri olarak dikkat çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!