Zafer Partisi’nden Demokrat Parti’ye Milli Bakiye Ziyareti

Zafer Partisi’nden Demokrat Parti’ye Milli Bakiye Ziyareti

Çoğulcu demokrasi ve temsilde adalet için “Milli Bakiye Sistemi”ne geçilmesi için siyasi partilerle temaslarını sürdüren Zafer Partisi heyeti, Demokrat Parti’yi ziyaret ederek, Milli Bakiye Sistemi konusunda istişarelerde bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları Lüftü Şahsuvaroğlu, Uğur Batur ve Burak Mengü’den oluşan heyet, Milli Bakiye Sistemi hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Uyanık, R. Melih Aktaş ve Bülent Şahinalp ile bir araya geldi.

Demokrat Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, Zafer Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, çoğulcu demokrasi ve temsilde adaletten yana olduklarını belirterek, olası bir seçim kanunu değişikliği için Milli Bakiye Sistemi’ne geçilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Neden Milli Bakiye Sistemi’ne geçilmesi gerektiğine dair bir raporu Demokrat Parti heyetine sunan Şahsuvaroğlu, “Milli Bakiye Sistemi, seçim sonuçlarının sandığa adil şekilde yansımasını, temsilde adaleti sağlayacaktır. İnanıyoruz ki, Demokrat Parti de Milli Bakiye Sistemi’ne geçilmesinden fayda sağlayacaktır” dedi.

Geçmiş yıllarda Demokrat Parti’nin de Milli Bakiye Sistemi’ne ilişkin kapsamlı çalışmalar yaptığını hatırlatan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık ise, Zafer Partisi heyetine ziyaretleri için teşekkürlerini ileterek, “Milli Bakiye Sistemi bildiğimiz, daha önce üzerinde çalıştığımız ve uygulanmasının Türkiye’nin faydasına olacağına inandığımız bir sistemdir” değerlendirmesinde bulundu.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!