Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “Hatay’da durum çok kritik”

featured
ümit özdağ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından Hatay ile ilgili gündem olacak bir açıklamada bulundu.

Ümit Özdağ:

Hatay’da durum çok kritik. Hataylılar ve Hatay siyasetinin önde gelen isimleri AKP dahil kentin geleceği konusunda büyük bir endişe içindeler.

Hatay’da 6 Şubatta jeolojik deprem oldu ancak 6 Şubat öncesinde ve sonrasında gerçekleşen demografik deprem kenti daha ağır bir tehdit ile karşı karşıya bıraktı.

Deprem sonrasında Türkler Türkiye’nin değişik yerlerine yerleşirken Suriyeliler kaldılar ve oransal olarak arttılar deniliyor.

Hatay valiliği 1 milyon 670 bin Türk 429 bin Suriyeli olduğunu söylüyor.

Ancak başta gazeteciler olmak üzere Hatay’ın ileri gelenleri Türk nüfusun 1 milyona gerilediğini (depremden önce 630 bin olan su abonesi sayısının şimdi 230 bin olduğunu söylüyorlar) Suriyeli nüfusun ise 1 milyona yaklaştığını ileri sürüyorlar.

Resmi 429 bin rakamı gerçekçi değil. Reyhanlı’nın nüfusu 435 bin. Bunun 325 bini Suriyeli. 15 bin Türk vatandaşlığı almış Suriyeli ile Suriyeli sayısı Reyhanlı’da 340 bine yükseliyor.

Depremden sonra Türk esnaf azalırken Suriyeli esnaf sayısı artmış. Suriyelilere tarımda olan ihtiyaç artmış. Organize sanayiye giren Suriyeli çıraklar kalfa olmuşlar.

Türk patronlar sanayide Suriyeli çalıştırıyorlar ancak Suriyecilerin niyetleri ile ilgili içlerinde şüphe olduğunu gizlemiyorlar. Hatay’ın dayanmanını sonuna geldiğini ifade ediyorlar. Hatay’a özel bir ilgi gerektiğini bütün Hataylılar ifade ediyorlar.

Hatay valisinden genel bir memnunluk var. Çok çalışkan ve samimi olduğu ifade ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!