Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Başak Cengiz’in katledildiği yere gitti

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Başak Cengiz'in katledildiği yere gitti

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Başak Cengiz’in katledildiği Ataşehir’e gitti. Özdağ, Başak Cengiz’in amcası, dayısı ve ağabeyi ile görüşerek başsağlığı diledi ve acılarını paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ ve beraberindeki heyet bugün İstanbul Ataşehir’deki Başak Cengiz’,in samuray bıçağı ile Can Göktuğ isimli şahıs tarafından katledildiği yere giderek Cengiz’in akrabaları ile görüşüp başsağlığı diledi. Acılı ailenin feryadını dinleyen Özdağ kadına şiddetin takipçisi olacaklarını ve caydıcı önlemler almak için parti çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Özdağ açıklamasında;

“Kadına karşı şiddetin tırmandığı bir dönemden geçiyoruz. Ve cezaların ne yazık ki caydırıcı niteliğini de kaybettiğini görüyoruz. Bundan dolayı, kadına karşı şiddeti engellemek, toplumdaki yüksek şiddet potansiyelini düşürmek için çok boyutlu önlemler alınması gerektiğini bilmekle birlikte,  öncelikle cezaların daha caydırıcı olması gereken önlemlerin de alınması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı Zafer Partisi olarak bir komisyon oluşturduk.Bu komisyonda caydırıcı ceza sistemi üzerinde çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra da bu önlemleri toplum ile paylaşacağız.

Aynı zamanda 25 Kasım’da “Kadına Şiddetin” protesto edildiği gün Ankara’da Zafer Partisi önünde kadına karşı şiddetin protesto edildiği bir anıtın açılışını gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Başak Cengiz'in katledildiği yere gitti   Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Başak Cengiz'in katledildiği yere gitti

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!