Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ : “Erdoğan parlamenter sisteme dönmeyi hedefliyor”

Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ :

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parlamenter sisteme dönmeyi hedeflediği görüşünü dile getirdi. Özdağ, bu kapsamda iktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin çağrılarına da dikkat çekti. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak Sözcü gazetesinden Başak Kaya’ya açıklamalarda bulundu.

“Bence Erdoğan bir strateji üzerinde çalışıyor. Muhtemelen parlamenter demokrasiye 2023 seçimi öncesi dönmeyi hedefliyor” diyen Özdağ, şöyle devam etti:

“Muhalefet anlamsız bir şekilde, ancak seçimlerden sonra tartışıp başarmamız gereken parlamenter demokrasiye dönüş çalışmalarını, Erdoğan da anayasa değişiklik sürecini başlattı. Bir süre sonra Erdoğan yüzde 30’lar ile iktidarın en azından büyük ortağı olmayı hedefleyen bir süreç içine girecek.”

“AKP – İYİ Parti ortaklığı hedefleniyor”

“Hedeflenen de AKP -İYİ Parti ortaklığı… Erdoğan ‘Birlikte değiştirelim’ diye çağrıda bulunacak. Millet İttifakı kabul etmezse de Erdoğan onları halkın önünde samimiyetsizlikle suçlayacak. Bu Erdoğan’a oy katkısı yapar.”

“SİYASİ SUİKAST İDDİALARIYLA İLGİLİ BENİM DE BİLGİM VAR”

İktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin son günlerde ‘parlamenter sistem çağrısı’ yaptığını söyleyen Özdağ, “Erdoğan’ın aynı zamanda seçimlerden önce MHP’yi kendi siyaset paradigmasının dışına iteceğini düşünüyorum. Siyasi suikast iddiaları ile ilgili benim de bilgim var. Sistemler sıkıştığı zaman müdahaleler kolaylıkla gerçekleştirilebilir” ifadesini kullandı.

Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“İç dinamikler veya yabancı servisler tarafından yapılan suikastlar olabilir. Türkiye şu an da dünyanın en fazla yabancı istihbarat servisinin bulunduğu operasyon alanıdır. Ülkeye 8 milyon yabancı doldurursanız, potansiyel iş birlikçi de doldurursunuz. Küçük bir Avrupa ülkesinin bile Hatay’da istihbarat elemanı var. Metrekareye bir istihbaratçı düşüyor.”

Kaynak:Sözcü

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!