Zafer Partisi Lideri Özdağ: Her Türk vatandaşı Suriyeliler için 15 bin TL ödemiştir

Zafer Partisi Lideri Özdağ: Her Türk vatandaşı Suriyeliler için 15 bin TL ödemiştir

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Suriyeli sığınmacılar konusuna değinen Özdağ, sığınmacılara yapılan harcamanın Türk halkının cebinden çıktığını aktarırken ” 2011 – 2021 sonu itibari ile Türk Milleti’nin cebinden çıkan para 90.8 milyar dolardır. Her Türk vatandaşı Suriyeliler için 15 bin TL ödemiştir.” ifadelerini kullandı. Öte yandan “Artık Türkiye Türkler için daha güvensiz bir ülkedir.” diyen Özdağ’a basın toplantısında, İzmir Torbalı’da Suriyeliler  tarafından Batuhan Barlak’ın annesi Ümit Barlak eşlik etti.

Zafer Partisi Lideri Özdağ: Her Türk vatandaşı Suriyeliler için 15 bin TL ödemiştir

Özdağ’ın basın açıklaması şu şekilde:

Değerli Basın Mensupları;

Ülkemiz örtülü bir istila altındadır. Son 10 senede ülke nüfusunun %10’u kadar nüfus ülkemizi adeta basmıştır. Şehirlerimizin demografik yapısı değişmektedir.

Kilis, bir Suriyeli, kenti olmuştur.

Şanlıurfa Gaziantep ve Hatay Kilis’i izlemeye namzettir.

Türkiye sadece Türkiye’de bulunan 5.3 milyon Suriyeliyi değil, Suriye’nin kuzeyinde bulunan 3.7 milyon Suriyeliyi de beslemektedir.

Zaten Birleşmiş Milletler’e resmi olarak Türkiye’nin 9 milyon Suriyeliyi beslediği, baktığı bilgisi verilmiştir. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar iki kez 9 milyon Suriyeliyi besliyoruz açıklaması  yapmıştır.

Kolay mı 9 milyon Suriyeliyi beslemek?

AKP bunu parti kasasından mı yapıyor?

Hayır!

Türk halkının cebinden yapıyor.

2011 – 2021 sonu itibari ile Türk Milleti’nin cebinden çıkan para 90.8 milyar dolardır.

Her Türk vatandaşı Suriyeliler için 15 bin TL ödemiştir.

Peki, Türk vatandaşlarına sordunuz mu “Sizin cebinizden 15 bin TL harcayabilir miyiz?” diye.

Öte yandan bir televizyon programına çıkan sarı muhalefet DEVA Partisi lideri utanmadan ve sıkılmadan 5 milyon Suriyelinin Türkiye için büyük bir ekonomik yük olmadığını,  Türkiye’nin büyük ülke olduğunu söylemiştir. Bu cümle Türk Milletine ve Türk Milletinin aklına yapılan büyük hakarettir. Ne demek Türkiye büyük harcama yapmadı? Almanya’da veya Fransa’da  böyle bir açıklamayı yapan siyasetçiyi sokağa çıkarmazlar.

Babacan’ın da içinde bulunduğu AKP Hükümetinin Sağlık Bakanı Akdağ Aralık 2017’de Suriyelilerin 2011-2017 maliyetinin 37 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. Erdoğan ise 40 milyar Dolar harcandığını bir çok kez açıkladı. Oysa 9 milyon Suriyeli 11 seneden buyana beslenmesinin maliyeti 2021 sonu itibarı ile 90.8 milyar dolar.

Değerli basın mensupları,

Babacan bu harcamaları bilmez mi? Bilir tabii..Ancak Babacan denilince aklımıza gelmesi gereken ilk şey Kamu-Özel-İşbirliği veya bilinen adı ile Yap-İşlet-Sat modelidir. Babacan ve Erdoğan bu modeli Yap-Soy-Devret modeline çevirmişlerdir. Babacan döneminde 254 Yap-Soy-Devret projesi uygulanmıştır. Bu projeleri devlet yapsaydı maliyeti 35 milyar dolar  olacaktı. Özel şirketler maliyeti Babacan’ın onayı ile 54 milyar dolar göstermişlerdir. Kazanç olarak ise yüzde 147 kazanç elde etmişlerdir. DEVA Türk Milleti için deva değil, beladır. Bu durumu gören vatansever DEVA mensupları hızla bu partiden istifa  etmekte, uzaklaşmaktadır.

Değerli basın mensupları,

Bir yandan Türk Milletinin parasını Suriyeliler için harcayan AKP diğer yandan Anadolu’ya bir başka milleti, Suriyelileri ortak etmektedir. 2017’de gizlice “2018 – 2023 Uyum Eylem Planı” adlı, İngilizceden tercüme bir planı yürürlüğe koyan AKP, Suriyelilere Türk milletinden sayıları gizleyerek vatandaşlık vermektedir.

Zafer Partisi olarak  bizim tespit edebildiğimiz şimdiye kadar en az 900 bin civarında Suriyeliye vatandaşlık verilmiştir. Her gün Yeni mahallede bir  taksi durağında ortalama 50 Suriyeli aile Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gitmektedir.  Bunlar seçimlerde Türk halkının desteğini kaybeden Erdoğan’ın vatandaşlık verilen Suriyeli oyları ile seçim kazanmak gibi bir yola başvurabileceğini göstermektedir.

Bu Türk Milleti’nin seçme ve seçilme özgürlüğünün ortadan kalkmasıdır. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi seçim güvenliğinin ortadan kalkmasıdır.

Bundan dolayı Zafer Partisi olarak önümüzdeki günlerde TBMM’ne bir yasa teklifi vereceğiz. Türk vatandaşlığı alan Suriyeliler vatandaşlığı aldıktan sonra ilk 10 yıl içinde seçimlerde oy kullanamamalı.

Zafer Partisi olarak bu konuyu gündeme taşıdığımız ziyaretleri önümüzdeki süreçte siyasi parti genel merkezlerini ziyaret ederek gündeme taşıyacağız. Dün Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce’yi ziyaret ederek bu konuyu görüştük. Önümüzdeki günlerde diğer  parti genel merkezlerini de ziyaret ederek konuyu gündeme taşıyacağız.

Değerli basın mensupları;

Açık sınır politikası ile Türk sınırlarını Asya ve Afrika’dan gelen göçlere tamamen açan Erdoğan, 5.3 milyon Suriyeli dışında, Afgan, Iraklı, İranlı, Pakistanlı, Bangladeşli, 2.7 milyon insanın Türkiye’ye dolmasını sağlamıştır.

Artık Türkiye Türkler için daha güvensiz bir ülkedir.

Türk insanı kendi ülkesinde, kendi şehirlerinde, kendi mahallelerinde, kendi caddelerinde mülteci konumuna düşmüştür.

8 Milyonluk sığınmacı istilası neticesinde ülkemiz bir göç dalgası altında kalmıştır. Süleyman Soylu 15 Eylül 2021’de yapmış olduğu basın toplantısında 80 milyon Türk vatandaşının işlediği suç kadar suçu 8 milyon Suriyeli, Afgan vs. tarafından işlendiğini itiraf etmiştir. Sonra bu itirafı gizlemek için itina ile konuşmasının bu bölümünü AA, İçişleri Bakanlığı ve Süleyman Soylu’nun resmi sitesinden çıkarmıştır.

Biz açıklanan sayıların sadece 10’da 1’i olduğunu biliyorduk.  Böylece AKP’de itiraf etmiş oldu. Tabii itiraflarını bile yalanladılar ancak biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Öldürülen, yaralanan, darp edilen Türk  insanının kanı sorumlusu iktidardır. Ancak sadece AKP değil, Gelecek ve DEVA Partileri de bu suçun ortaklarıdır.

Değerli Basın Mensupları;

AKP sadece suç oranlarını gizlemiyor, suçları da gizliyor. Örneğin İzmir Torbalı’da Batuhan Barlak’ı öldüren Muhammed Arab’ın bir seri suçlu olmasına, birçok kez gözaltı ve tutuklaması olmasına rağmen hiçbir suç kaydına rastlanmamıştır.

Zafer Partisi Lideri Özdağ: Her Türk vatandaşı Suriyeliler için 15 bin TL ödemiştir

Şimdi yanımda bir anne var. Anne İzmir Torbalı’dan geldi.  Bir Suriyeli tarafından 1 Ekim 2021’de İzmir Torbalı’da evinin önünde kalbinden bıçaklanarak öldürülen Batuhan Barlak’ın annesi Ümit Barlak. Şimdi sözü bu acılı anneye bırakmak istiyorum.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!