Özel Röportaj:Zafer Partisi Kayseri Belediye Başkanı Adayı Av. İsmail TANRIÖVEN

featured

BELEDİYECİLİK: Halkın karşısına çıktığımız zaman taşın üstüne taş koymuş fark yaratmış olmamız gerek. Biz Kayser’inin hak ettiği şekilde gelişmesi için tüm incelemeleri yaptık bunların önünde ki engeller için projeler ürettik. Belediyecilik budur.

SIĞINMACILAR: Sığınmacılar öncelikli politikamız. Her ne kadar bunun önemini iktidara anlatamasak ta halk bunun bilincinde ve bu gidişattan çok rahatsız.

Dünya’ya baktığımızda Napoli halkı, kendi güvenlikleri ve huzurları kaçtığı için artık turist almama kararı aldı. Turist alınmayan Dünya’da sığınmacı almamak daha kolaydır. Doğru olan siyasi hamle, önce kendi vatandaşlarının güvenliğini ve geçimini sağlamaktır. Görevimizi yerine getirdik, komşumuz zor durumdaydı ve biz fazlası ile yardımımızı gerçekleştirdik. Sığınmacıları gönderip yenilerini almayacağız.

 

Zafer Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Av. İsmail Tanrıöven Haberiniz’e konuştu. Haberiniz’e konuşan Tanrıöven belediyeciliğe farklı bir pencereden baktıklarını ve yeni projeler ile Kayserilileri  buluşturmak üzere yola çıktıklarını belirtti.

 

 

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Konuğumuz Zafer Partisi Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı Sayın Av. İsmail Tanrıöven. Kayseri İç Anadolu’nun güzide, gelenek göreneklerine hala bağlı ve birçok filme diziye karakteristik yapısı yönünden konu olmuş sıcacık bir kentimiz. Daha önce ki yerel yönetimlerin şehri rant kapısı haline getirdiği de malum. Kayseri Büyük Şehir Belediye’si ile ilgili yolsuzluk iddiaları gündeme geldi hatta bu mesele ana muhalefet tarafından çok dile getirildi.

Haberiniz’le paylaştığınız projeleri incelediğimde, klasik bir belediyeciliğin ötesinde polemiklere yer vermeden, tertemiz bir siyaset ve özel projelerle yola çıkmış görünüyorsunuz.

Sloganlarınız arasında,” Görevleri değil projeleri konuşacağız.” ibaresi yer alıyor. Öncelikle belediyecilik dendiğinde İsmail Tanrıöven bize ne anlatır, belediyecilik nedir?

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

Belediyenin zaten görevi olan işler, hizmet değildir. Asli görevler zaten yapılacak, ilave projeler konuşulmalı.

Çok teşekkür ediyorum Şükran Hanım. Belediyenin zaten görevi olan işler, hizmet değildir. Asli görevler zaten yapılacak, ilave projeler konuşulmalı.

Halkın karşısına çıktığımız zaman taşın üstüne taş koymuş fark yaratmış olmamız gerek. Biz Kayser’inin hak ettiği şekilde gelişmesi için tüm incelemeleri yaptık bunların önünde ki engeller için projeler ürettik. Belediyecilik budur.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tanrıöven, Zafer Partisi’nin de öncelikli politikaları arasında sığınmacı sorunu geliyor. Kayseri’de bu sorundan nasibini almış görünüyor, yoğunlaşan bir sığınmacı kitlesi mevcut. Siz bu konuda ne yapmayı planlıyorsunuz?

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

 

Görevimizi yerine getirdik, komşumuz zor durumdaydı ve biz fazlası ile yardımımızı gerçekleştirdik. Sığınmacıları gönderip yenilerini almayacağız.

 

Sığınmacılar öncelikli politikamız. Her ne kadar bunun önemini iktidara anlatamasak ta halk bunun bilincinde ve bu gidişattan çok rahatsız.

Dünya’ya baktığımızda Napoli halkı, kendi güvenlikleri ve huzurları kaçtığı için artık turist almama kararı aldı. Turist alınmayan Dünya’da sığınmacı almamak daha kolaydır. Doğru olan siyasi hamle, önce kendi vatandaşlarının güvenliğini ve geçimini sağlamaktır. Görevimizi yerine getirdik, komşumuz zor durumdaydı ve biz fazlası ile yardımımızı gerçekleştirdik. Sığınmacıları gönderip yenilerini almayacağız.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Burada araya girip şunu sormak isterim biliyorsunuz ki sığınmacı statüsünde ülkemizde yaşayan, buna ilave olarak kayıtsız kaçak yollar ile her gün sınırlarımızdan geçerek yurda giriş yapan gün geçtikçe sayısı artan bu kitleye tanınan imtiyazlar çok fazla. Doğal olarak bu rahatlığı geride bırakıp dönmek istemiyorlar bu konuda nasıl bir çalışma uygulayacaksınız?

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

Öncelikle şunu belirteyim, Türkiye ve Kayseri sığınmacı ve kaçaklardan kurtulacak. Sığınmacı ve kaçakların Kayseri’de yaşamasını imkânsız hale getireceğiz.

Ülkenin her yerinde, Zafer Partisi belediyeleri sığınmacı ve kaçaklara kapıları kapatacak. Belediye olarak, sığınmacılara para ve maddi yardımları keseceğiz. Sığınmacı ve kaçakların iş yeri ruhsatları iptal edilecek, işyeri açma ruhsatı verilmeyecek, işyerleri denetlenecek. Yeni iş yeri açmalarına izin verilmeyecek. Bunun dışında sosyal alanlarda park, bahçe ve belediye tesislerinin kullanılmasına sınır getirilecek. Kabile kültüründen gelen bir gelenek ile çadır gibi düşünüp bir evde üç, beş aile yaşıyor asla müsaade edilmeyecek. Bir apartman, site ve mahallede çoğunluk olmaları engellenecek dolayısı ile gruplaşma ortadan kalkacak. Vatandaşımızın bütçesi yeterince dar okula giden evlatlarına beslenme dahi koyamayan insanlarımız var. Sığınmacılardan ek atık ve su ücreti alınacak. Türkçeden başka levhaya izin verilmeyecek. Sığınmacılar için mahalli vergi harç ve hizmet bedelleri arttırılacak. Her türlü yardım zorlaştırılacağız başka yolu yok. Hâl böyle olunca vatanlarına dönmek zorunda kalacaklar.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

6 Şubat “asrın felaketi” diye adlandırılıyor fakat hepimiz biliyoruz ki belediyelerin sorumsuz çalışmaları yüzünden inşa edilen binalar, insanlarımızı acıya boğdu. Sadece İstanbullu değil tüm ülke bu acıyı hissetti. “Aynı felaketi biz her an yaşayabiliriz” korkusu tüm yurtta yaşanıyor. Deprem için önlemleriniz neler olacak?

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

 

İnsanlarımızın güvenilir bina ve kentlerde yaşaması öncelikli hedefimiz olacak.

 

Zafer Partisi Belediyeleri söz veriyor.

Bakın belirttiğimiz gibi öncelikle kendi yurttaşımızın güvenliği, bu yüzden bizim ikinci eylem planımız depreme hazırlıklı olmak. Bunun için yapmamız gereken tek şey kurallara uymak, nedir o kurallar?

Kanuna yönetmeliğe uygun ruhsat verilecek güçlendirmeler buna göre yapılacak.

Bizim ruhsat verdiğimiz ve güçlendirme yaptığımız binalar yıkılmayacak.

Göreceksiniz, hızlı bir kentsel dönüşüm ve güvenlik uygulaması gerçekleştireceğiz.

İnsanlarımızın güvenilir bina ve kentlerde yaşaması öncelikli hedefimiz olacak.

Kentlerimizi betona boğulmayan parklar, bahçeler ve geniş yeşil alanlar ile yeniden yapılandıracağız.

Hedefimizde bilimsel bir belediyecilik anlayışı var.  Belediye Enstitüleri ve

Belediye Planlama Teşkilatı kurarak, kaynakları rant grupları için değil halkın ihtiyaçları için harcayacağız.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Kayseri aynı zamanda bir üniversite şehri, doğal olarak şehir dışından gelen gençlerimizin eğitim tercihleri arasında. Üniversite okumak üzere Kayseri’yi tercih eden bunun dışında Kayserili gençlerinin çocukların eğitim öğretimine katkıda bulunmak için n gibi planlarınız mevcut?

 

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

 

Ucuz ve kaliteli yaşam standardı sağlanacak, modern öğrenci yurtları yapılacak. Böylece öğrenciler zararlı unsurların etkilerinden korunacak.

 

Üniversite öğrencilerimizin en büyük sorunlarından biri malumunuz ki maddi. Çok zor şartlarda eğitim hayatlarını idame ettiriyorlar.

Üniversite öğrencilerine belediyemiz bünyesinde yarı zamanlı iş olanakları oluşturacağız.

Öğrencilere ulaşım için aylık bedava ulaşım kartı tahsis edeceğiz.

Üniversite öğrencileri için, öğlen ve akşam yemek hizmeti sağlayacağız.

Diğer bir sorun da barınma sorunu. Öğrencilerin barınma ve yurt sorunu bir yılda çözülecek. Ucuz ve kaliteli yaşam standardı sağlanacak, modern öğrenci yurtları yapılacak. Böylece öğrenciler zararlı unsurların etkilerinden korunacak. Çalışma sahaları yaratacağız bunların başında kütüphaneler geliyor. Kayseri’de, gelişmiş ülkelerdeki gibi birden fazla yerde İnsan kütüphanesi kurulacak. İnsan kütüphanesi ve diğer modern yöntemler Kayseri’ye getirilecek ve uygulanacak.

Orta öğretim ve ilkokul çağında olan talebi olan öğrencilerin kırtasiye ve üniforma, yardımcı ders kitabı masrafları karşılanacak. Kayseri merkezi ve ilçelerde yabancı dil kursları açılacak. Kayseri merkezi ve ilçelerde eğitime yardımcı kurs merkezleri açmayı planlıyoruz. Merkez ve ilçelerde mesleki eğitim merkezleri açarak gençlerimize mesleki eğitim desteği vermek hedefimizde. Çocuklarımız ve gençlerimizin ihtiyacı halinde girecekleri sınavların ücretleri belediyece ödenecek.

Yemekhanesi olmayan okullara hazır yemek dağıtımı yapılacak. Öğrencilere süt ve yiyecek desteği sağlanacak. Hiçbir aile çocuğum ne yiyip içecek okulda diye dert edinmeyecek. Çalışan annelerimizin mağduriyeti giderilecek Çalışan annelerin çocukları için kreş ve anaokulları kurulacak. Buralarda hem istihdam sağlanacak hem hizmet verilecek. Bu tesisler ücretsiz veya çok az maliyetine ücretli olacak. Bu tesislerde oyun, kültür ve sanat etkinlikleri yapılacak.

Gençlerimizi öğrencilerimizi çalışma maratonun yarattığı stresten uzaklaştırmak için sosyal alanlarda da destek olmayı planlıyoruz.

 

Gençlerimiz ulaşım, kültür, sanat, spor hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılacak.

25 yaşın altındaki gençlere ücretsiz ulaşım kartı verilecek, bu kart ile gençler hem toplu taşımadan hem belediye tesis ve işletmelerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Bu kart ile gençler belediyece düzenlenen tüm kültür, sanat etkinliklerinden ücretsiz rahatça yararlanacak.

Hiç bir çocuğumuz araçların geçtiği yollarda, mahalle aralarında futbol, basketbol veya voleybol oynamak zorunda kalmayacak.

Her mahallede futbol, basketbol veya voleybol sahaları, kapalı spor alanları oluşturacağız.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

 

Sayın Tanrıöver, sosyolojik olarak sadece çalışmaya programlı bir kitleyiz. Tabi ki ülkenin ekonomik şartları da buna mecbur kılıyor vatandaşımızı. Fakat biliyoruz ki yoğun tempo ile çalışan gençlerimiz emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalan orta yaş üstü vatandaşlarımızın tatile, rahat bir nefes almaya ihtiyaçları var. Sosyal/Kültürel planlarınız nelerdir?

 

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

 

Tiyatro tesisleri kurulacak özel tiyatrolar desteklenecek, Kayseri Kültür Müzesi kurulacak.

 

Ülkemizin gelir kaynakları yüksek olmasına rağmen biliyorsunuz adaletli bir dağılım yok. Sizin de bahsettiğiniz gibi emeklimiz emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalıyor. Gençlerimiz, çocuklarımız geleceklerini kurtarmak üzere hayatlarını çalışmaya adıyorlar. Çalışma veriminin artması için de sosyal faaliyetlere zaman ayırmak gerekiyor, buna bütçe müsaade etmiyor. Biz bu noktada halkımıza kolaylıklar sağlayacağız. Tiyatro salonları yapılacak ve kullanıma sunulacak. Mahalle tesislerindeki salonlarda da tiyatro yapılabilecek

Belediye tiyatroyu doğrudan desteklediği gibi, özel tiyatrolar ve tiyatro gurupları da desteklenecek.

Gelecek nesillere kültürel mirasımızı aktarmak, varlığımızın idamesi için çok önemli bir unsur. Bu dikkate alarak geliştirdiğimiz bazı projeler mevcut.

İlk adım, Kayseri kültür müzesi kurulacak, bu müzede Kayseri’nin tüm kültür değerlerine yer verilecek. Kentimizin kültür değerleri çocuk ve gençlere öğretilecek. İlimizde kültür, sanat, bilim festivalleri, mahalli kültür festivalleri, desteklenecek Şuna inanıyorum ki yaptığımız bu hizmetlerle, Kayseri’miz olan değerini misli ile katlayacak. Kültür sanat tesisleri kurulacak, Yatırımcılar kültür, sanat tesislerinin kurulması teşvik edilecek.

Şehrin kapılarını dışarıya açmak için festivaller düzenlenecek, gerekli altyapı ve tesisler kurulacak. Bu alanda atılacak adımlara belediyemizce destek verilecek.

Kısaca şunu belirteyim, insana dokunacak, yaşam kalitesini yükseltecek projeler uygulanacak.

 

 

 

 

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tanrıöver, sosyal devlet ve sosyal belediyecilik sizler için ne ifade ediyor ve Zafer Partisinin bu yönde adımları ne olacak?

 

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

Ancak ekmek yardımına muhtaç olmayan bir toplum oluşturmak asıl hedeftir!

 

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı rencide etmeden incitmeden yanlarında olacağız. Emeklilere aylık düzenli maddi destek sağlamak öncelikli planlarımız arasında.

Sosyal devlet sosyal, belediyecilik gereği özellikle ekmek üretiminde

İlgili sektörler, esnaf mağduriyete uğratılmadan gerekli adımlar atılacak.

Düşük fiyatlı lokanta ve ekmek hizmeti düşünüyoruz, Kayseri halkının ucuz ve güvenli gıdaya erişimi sağlanacak.

Sosyal Hizmet Projeleri geliştirilecek. Dar gelirli ailelerin çocuklarına süt ve gıda yardımı yaparak destek sağlayacağız.

Sosyal yardım bütçesi arttıracağız bu sayede ihtiyaç içindeki ailelerin muhtaç olmadığı bir toplum oluşturmak asıl hedefimiz olacak.

Şehirdeki sosyal hizmetlerin eksik, gözle görülür bir gerçek bu. Özellikle dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılanamamakta. Engelli vatandaşlarımıza ehemmiyet göstereceğiz. Sosyal yardım ve destek programları güçlendirilecek, sağlık hizmetleri iyileştirilecek.

Belediye sağlık tesisleri kurulacak, ucuz yahut ücretsiz hizmet verecektir. Dezavantajlı gruplara yönelik sosyal yardım programları ve destek sistemlerinin oluşturulacak ve uygulanacak

İhtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardım programları uygulanacak

Gıda bankaları, evsizlere destek projeleri olmazsa olmazımız. Biz Zafer Partisi olarak hiçbir vatandaşımızın başı çatısız karnı aşsız kalsın istemiyoruz, bunun için çalışma programları geliştirdik ve geliştiriyoruz.

 

 

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tanrıöver, kentin sosyolojik sorunları dışında fiziki sorunları mevcut. Trafik, altyapı gibi sorunlar konusunda projeleriniz nelerdir ilave katkılarınız yeni projeleriniz olacak mı?

 

 

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

Şehirde yeşil enerji projeleri ve ağaçlandırma programları hayata geçirilecektir.

 

Kayseri’mizde mevcut belediye yönetiminde çevre bilinci yok. Bakın alt yapı trafik çevre planlaması bunların hepsi bir çatı altında bütündür. Biz Kayseri’mizi Erciyes’e yakışır yeşilini doğasını incitmeden aksine besleyip genişletecek projeler ile geliyoruz. Trafikte yapacağımız yenilikler, alt yapı sorunlarının çözümleri hem şehirlinin ihtiyacına yönelik hem çevreyi korur şekilde ilerleyecek.

Bu projeleri sıralayalım;

Şehirdeki altyapı eksiklikleri bulunmaktadır. Kanallar kapatıldığı için sel tehlikesi bile bulunuyor, çöp ve atık yönetimi konularında yaşanan sıkıntılar vardır

Bunlar çevre sağlığını tehdit ediyor.

Altyapı yatırımları artırılacak, su ve kanalizasyon sistemleri modernize edilecek

Kapatılan sel kanal ve derelerine çözüm bulunacak. Çöp ve atık yönetimi için sürdürülebilir çözümler bulunacak. Yeşil alanlar artırılacak ve ildeki parklar iyileştirilecek. Atık yönetimi sistemlerinin güçlendirilecek ve iyileştirilecek

Geri dönüşüm projeleri kurulacak ve/veya desteklenecek. Hava ve su kirliliği ile mücadele için önlemler alınacak. Daha temiz su temini, atık su yönetimi geliştirilecek. Sokak aydınlatması, trafik sinyalleri geliştirilecek.

Yol onarımları, kaldırım düzenlemeleri her mahallede ayrımsız yapılacak

Yol ve kaldırım hizmetleri insani ölçülere göre ergonomik olarak yapılacak

Şehirde atık yönetimi sorunları ve yeşil alan yetersizliği giderilecek.

Çevre eğitimi kampanyaları düzenlenecek. Çöp ve atıkların ayrıştırılarak atılması için proje geliştirilecek ve uygulanacaktır

Çöplerin geri dönüşümü için tesisler kurulacak ve ekonomik fayda sağlanacak.

Şehirde yeşil enerji projeleri ve ağaçlandırma programları hayata geçirilecektir.

Şehrin gerçek arıtma sorunu çözülecek.30 yıldır kokmaya devam eden şehrin batı çıkışındaki koku önlenecek. Şehir çöplüğünün dağınıklığı ve çevreye zararının önüne geçilecek. Yeni çöp alanı bulunarak modern çöp tesisi yapılarak, çöplerin geri dönüşümü tesisi kurularak çöplüğün zararı ortadan kaldırılacak.

Daha etkili atık yönetimi sistemleri kurulacak ve geri dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

 

ULAŞIM VE TRAFİK SORUNLARI

Elektrikli Ulaşım Altyapısı kurulacak ve desteklenecek. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurulacak ve desteklenecek.

 

Kayseri ulaşım ve trafik sorunlarıyla karşı karşıyadır. Şehir içi ulaşım ağının yetersizliği giderilecek

Toplu taşıma sistemleri güçlendirilecek, yeni hatlar eklenecek. Sürdürülebilir ulaşım alternatifleri teşvik edilecek. Toplu taşıma sistemlerinin daha etkili ve çevre dostu hale getirilecek. Bisiklet yolları ve yaya dostu alanlar oluşturularak

Şehir içi ve tüm ilde ulaşım kolaylaştırılacak. Ulaşım altyapısının iyileştirilerek, var olan yolların genişletilmesi iyileştirilmesi sağlanacak.

Ulaşım ve trafik sorununu çözmek için köprü ve alt geçit kavşaklar inşa edilecek.

Trafik ve otopark sorununu çözmek için çalışmalar yapılarak, Talas, Erkilet ve İldem Belsin-OSB hattı gece boyu çalışmaya devam edecek. DDY ile anlaşma yapılarak Karaözü-Yeşilhisar banliyö hattı kurulacak ve en geç bir saatte bir sefer olacak.

Ulaşım için ana hatlarda 24 saat çalışan metrobüs ve magabüs hatları kurulacak

Ulaşım yönetim sistemi kurulacak ve işletilecek. Trafiği azaltmak için yeni yollar veya ulaşım alternatifleri oluşturulacak. Trafik yönetimi sistemi kurulacak ve yollar iyileştirilecek. Akıllı trafik yönetim sistemleri kurulacak, elektrikli Ulaşım altyapısı kurulacak ve desteklenecek. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurulacak ve desteklenecek. Elektrikli toplu taşıma araçları tercih edilerek, çevre dostu ulaşım teşvik edilecek.

 

Ücretsiz ulaşım yolsuzlukları son bulacak! Ücretsiz ulaşım kartları yandaşa değil gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek. Gerçek ihtiyaç sahipleri ve öğrencilere ulaşım desteği sağlanacak.

 

25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan % 50 indirimli faydalanacak bununla birlikte aktarmalar ücretsiz olacak. Ulaşım esnafı da mağdur edilmeyecek, maliyetler belediye tarafından karşılanacak.

Gece boyunca her iki yönde Talas-Erkilet ve İldem-Anbar/Belsin/Osb otobüs hattı çalışacak

Talas’tan Erkilet’e, Erkilet’ten Talas’a, İldem’den, Ambar-Belsin-OSB’ye ve tersi yöne, gece boyu her iki yönde en geç yarım saatte bir otobüs hattı konulması

 

Yeni tramvay hatları kurulacak ve uygulaması iyileştirilecek.

Etkilet yönüne tramvay hattı kurulacak. Tramvay hatlarının ring olarak şehri dolaşacak. Gece tramvay yarım saatte bir çalışmaya devam edecek. Çifte kümbetten eski terminale kadar hatlar yer altına alınacak. Ulaşıma engel değil gerçek çareler bulunacak.

 

İl merkezi ve ilçelerde yeteri kadar otobüs hattı düzenlenecek.

İl Merkezi ve ilçelerde yeteri kadar otobüs hattı konulacak. Mevcut hatlar ve güzergâhlar ile sefer sayıları iyileştirilecek. Araçların elektrikli araca dönüşümü sağlanacak.

 

 

Karaözü-Kayseri-Yeşilhisar ve Karaözü-Kayseri-Himmetdede her iki yönde B-banliyö treni hattı kurulacak

Karaözü’nden Yeşilhisar’a kadar çift taraflı, Karaözü’ünden Himetdede’ye kadar çift taraflı hat planlıyoruz. Var olan demiryolu hattında saatte bir, her iki yönde banliyö treni ya da demiryolu otobüsü çalıştırılacak. Ulaşıma çare olacak ve ilde kalkınmaya katkı yapacak.

 

 

 

 

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tanrıöven, okuduğum projelerin her biri birbirinden kıymetli ve yenilikçi. Dikkatimi çeken projelerden biri teknoparklar, yapay zekâ projeleri bu konuda okuyucularımızı aydınlattır mısınız?

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

 

Akıllı şehir, yapay zekâ ile yönetilecek!

 

Şükran hanım, artık teknoloji çağının tavan yaptığı bir dönemdeyiz. Bunu göz önünde bulundurarak bizde zamanın gerisinde kalmamak için projeler ürettik. Bunların arasında size sayabileceğim bazı unsurlar şöyle;

 

Yarının Kenti, bugünden akıllı çözümlerle yapay zekâ Vizyonu gündemimizde.

Şunu söyleyebiliriz, İsmail Tanrıöven ile Kayseri’de yapay zekâ dönemi başlayacak!

Kayseri için geleceği şekillendirmeye hazırız. Akıllı çözümler, yapay zekâ vizyonu!

Yarının kenti için bugünden adımlar atıyoruz. Zamanın gidişatına ayak uyduran, yapay zekâ ile akıllı bir Kayseri hayalimiz.

“Geleceği şimdi planlama zamanı, akıllı çözümlerle yapay zekâ destanı!” diyerek yola çıkıyoruz.

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tanrıöven birçok projeniz mevcut onlara da önümüzde ki günlerde paylaşarak halkımızın bilgilenmesini sağlayacağız. Son olarak şunu sormak isterim,  tüm bu vaatlerinizi gerçekleştirecek gelir nasıl, nereden sağlanacak?

 

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

 

İsraf kesinlikle önlenecektir.

 

Her belediyenin ihtiyaçları farklıdır, bu nedenle en etkili stratejileri belirlemek için yerel ihtiyaçlar ve kaynakları dikkate alacağız. Belediyenin gelirleri halka ek yük yüklemeden arttırılacak. Ek kaynaklar tespit edilecek ve kullanılacak. Belediye ve hazine arazileri yandaşa peşkeş çekilmek yerine kaynak oluşturmakta kullanılacak. En az giderle israf etmeden şehir insanın ihtiyaçlarına kaynak sağlanacak. Aynı şekilde kaynaklar israf etmeden alt ve üst yapı yatırımlarına tahsis edilecek. Bölgeye yatırımların çekilmesi için gerekli teşvik ve destekler sağlanacak. Belediye ve Kayseri’nin turizmden yeterince yararlanması sağlanacak. Yerel işletmelerin teşvik edilmesi,  gelir arttırıcı sonuç doğuracaktır.

Turizm teşviki, turizmden kaynak sağlanmasını sağlayacaktır. Gayrimenkul ve varlık yönetimi daha iyi ve verimli hale getirilecektir.

 

Belediyenin sahip olduğu gayrimenkulleri etkin bir şekilde yöneterek kira gelirleri elde edebilirsiniz. Ayrıca, boş arazileri veya binaları değerlendirmek için işbirlikleri ve ortak girişimler düşünebilirsiniz.

Hizmet Ücretleri ve Vergiler mali kaynak oluşturacaktır. Bunlarda halka ek yük getirilmeyecektir. İsraf kesinlikle önlenecektir. Ceza ve Para Cezaları belediye gelirlerindendir. Bu kaynaklarda adil ve halka haksızlık yapmadan trafik kuralları ihlalleri, çevre kirliliği, inşaat düzenlemelerine uymama gibi durumlarda kesilen cezalar ve para cezalarından gelir elde edilebilecektir. Mevcut hizmet ücretlerini adaletli uygulanacaktır. Vergi toplama süreçlerini etkinleştirilecek ve vergi kaçakçılığına karşı önlemler alınacaktır. Yenilenebilir enerji projelerine yatırım yaparak enerji üretiminden gelir elde edilecektir. Ayrıca, çevre dostu projeler ve sürdürülebilirlik girişimleri ile çeşitli fonlardan destek alınabilecektir.

Özel sektörle işbirlikleri yaparak, ortak projeler geliştirilecek ve bu projelerden elde edilen gelirleri paylaşılabilecektir. Bu, belediyenin finansal gücünü artıracaktır.

Dijitalleşme ve veri analitiği kullanarak vergi toplama ve gelir sağlama süreçlerini iyileştirilecek ve belediyenin mali yönetimi daha etkin hale getirilebilecektir.

Çeşitli hibe ve fonlara başvurarak, projelere destek sağlanacak ve ek finansman elde edilebilecektir. Bu, genellikle özel sektörden veya hükümet desteklerinden gelir elde etmenin bir yoludur.

Belediyenin sunabileceği eğitim ve sağlık hizmetleri aracılığıyla halka yük getirmeden gelir elde edilebilecektir.

Eğitim kursları, spor etkinlikleri veya sağlık programları gibi hizmetlerle halka ek yük getirmeden gelir potansiyelinizi artırılabilecektir.

Merkezi hükümet veya diğer üst düzey yönetim birimlerinden belediyelere yapılan transferler ve yardımlar belediyelerin bütçelerine katkı sağlar. Bu transferler genellikle belirli projelerin finansmanını veya genel bütçe ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılır. Bunlardan elbette yararlanılacaktır.

Belediyeler, sahip oldukları gayrimenkullerden (örneğin, arazi, bina) elde ettikleri kira gelirleri veya satış gelirleri aracılığıyla gelir sağlanacaktır. Gelirin artırılması için kat karşılığı inşaat gibi alternatif yöntemler uygulanacaktır.

Yerel işletmelerden, kuruluşlardan veya bireylerden gelen bağışlar ve fonlar, belediyelerin belirli projeleri veya topluluk hizmetleri için ek kaynaklar sağlayacaktır.

Belediyeler, çeşitli dijital hizmetler, reklam izinleri, lisans ücretleri ve benzeri konularda gelir elde edebilirler. Bunlarda kaynak elde etmede bir

Belediyeler, yerel ekonomiyi destekleyerek, yerel işletmelerin büyümesini teşvik eder ve dolaylı olarak vergi gelirlerini artırabilirler. Böylece belediye kaynakları artacaktır.

 

 

ŞÜKRAN KULAKOĞLU:

Sayın Tanrıöven, şunu özellikle belirtmek isterim yapmış olduğunuz planlamalar projeler hepsi birbirinden güzel ve umut verici. Bir röportaj ile bunları dile getirmek gerçekten mümkün olmadı zira çok detaylı ve irdelenmesi gereken noktaları dikkate alarak geleceğin şehircilik planı ile karşımızdasınız. Önümüzde ki günler de diğer projelerinizle ilgili bir haber yapmak istiyorum. Bize ayırdığınız zaman ve emekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

 

İSMAİL TANRIÖVEN:

Şükran hanım, ülke olarak birçok imkâna sahip olmamıza rağmen bir o kadar eksiklerimiz mevcut. Bu ayrıntıların hepsini dikkate alarak projeler ürettik. Ben teşekkür ediyorum, tabi ki elimizde ki bilgiler ve projeler ışığında her zaman halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!